Belföld

Orbán Viktor: Ki kell maradni a háborúból!

Ki kell maradni az orosz-ukrán háborúból - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Dudaron, ahol Ovádi Péter, a Veszprém megye 1-es számú választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje mellett kampányolt.

Orbán Viktor: Ki kell maradni a háborúból!
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (középen, j) választókkal találkozik Dudaron 2022. március 31-én
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor azt mondta: „ez nem a mi háborúnk, ha belesodródunk, mindent elveszíthetünk, és semmit se nyerhetünk rajta.”

A miniszterelnök szerint a baloldal mást gondol, a háború oldalán áll, katonák küldését sem zárja ki, fegyvert küldene, fegyvert szállítana, és elzárná az orosz energiát szállító csöveket Magyarország határainál. „Meg is kötötték a maguk megállapodásait az ukránokkal” - jegyezte meg, hozzátéve: ha nyernek, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok, és másnap felmondják az oroszokkal kötött szerződéseket az olajról és a gázról.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl, k) választókkal találkozik Dudaron 2022. március 31-én (A képre kattintva lapozhatók a galéria fotói)
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl, k) választókkal találkozik Dudaron 2022. március 31-én (A képre kattintva lapozhatók a galéria fotói)
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Azt mondta: ha a baloldal nyer, tönkreteszik az országot, Magyarország nem tudja elkerülni a sorsát, bele fog sodródni a háborúba. Ha viszont a választáson „a nemzeti oldal győz, akkor úgy, ahogy eddig, továbbra is megvetjük a lábunkat, és nem engedjük, hogy belelökjenek vagy belesodorjanak bennünket ebbe a háborúba” - emelte ki.

Objektum doboz

Kijelentette: ez a választás tétje. „Aki békét és biztonságot akar, az a Fideszre szavaz” - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor közösségi oldalán arra is emlékeztetett: „A baloldal pozíciója világos. Ők a progresszív európai baloldalhoz tartoznak, amely a korábban említett kulturális elidegenedésben a másik oldalt képviseli. Ők ezt nyugatosságnak nevezik, szerintem tévesen.”

A baloldal a bevándorlás ügyében, a család, a nemzet fontosságának a kérdésében a másik oldalon áll, nem a magyar többség oldalán - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

Kiemelte: Ők úgy gondolják, hogy nekik külföldi segítség nélkül soha nem is lesz többségük Magyarországon.

„Kulturálisan annyira mást képvisel a baloldal, mint a magyar többség, hogy ez a szakadék nem hidalható át egy politikai kampánnyal, tehát nekik külső erőforrást kell bevonniuk, ha hatalomra akarnak kerülni. A külső erőforrást persze nem adják ingyen, annak mindig megvan az ára, Magyarország ennek fejében el is veszítené függetlenségének egy jelentős részét” - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hozzátette: „A baloldal hatalomtechnikai szempontból jól képzett, és nem is válogatnak az eszközökben, ha az érdekeik úgy kívánják. Odáig is elmennek, hogy ha előnyt remélnek attól, hogy Magyarország időben nem jut hozzá a neki járó uniós forrásokhoz, akkor ezt a hatalmi kártyát gátlástalanul ki is játsszák.”

De mi sem most jöttünk le a falvédőről, mi is ott vagyunk a harcmezőn, és mi is tesszük a dolgunkat - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

Kapcsolódó írásaink