Belföld

CÖF: Komoly vereséget szenvedtek a „MiniFeri”-kampányt támadók

Újabb komoly vereséget szenvedtek a „Mini Feri” plakátkampányt támadó erők - írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Civil Összefogás Fórum (CÖF). 

CÖF: Komoly vereséget szenvedtek a „MiniFeri”-kampányt támadók
Újabb komoly vereséget szenvedtek a „Mini Feri” plakátkampányt támadó erők
Fotó: MH

Egy, korábban az SZDSZ alapítói köréhez tartozó magánszemély az NVB és a Kúria előtt támadta meg a szervezetet, a CÖF-CÖKA választási kampány idején kifejtett tevékenységét sérelmezte azon okból, hogy az közpénzből működik, ennélfogva a tevékenysége az államnak a választási kampányba való beavatkozásának minősül.

Beadványát, illetve kifogását a Nemzeti Választási Bizottság elutasította, így járt el a legfőbb bírói fórum a felülvizsgálati kérelmével is, tudatta a CÖF.

„A Kúria érvelését a CÖF-CÖKA a jövőben általánosságban magára nézve irányadónak fogja tekinteni, miszerint a plakátkampányunkkal nem a választási kampány lényegét illetően fogalmaztunk meg kampányüzenetet, hanem közéleti kérdésben nyilvánultunk meg. A »mini feris« plakátok az országgyűlési képviselők általános választásának tényére, idejére, a választójog gyakorlásának módjára vonatkozó, a választópolgárok befolyásolására alkalmas üzenetet nem hordoztak, választási jogsértést nem valósítottak meg” - olvasható a közleményben.

A CÖF-CÖKA a jövőben is meg kíván nyilvánulni fontos közéleti kérdésekben, átlátható, magyarországi magánforrásokból finanszírozott kampányok keretében, és mint a Békemenet főszervezője, a népfelség elvének mindenkori figyelembevétele mellett.
 

Kapcsolódó írásaink