Belföld

Halálos mérget szántak Bencsik Jánosnak

A momentumos politikus az erősen toxikus csattanó maszlaggal iktatta volna ki kormánypárti riválisát

A „tiszták” koalíciójának Komárom-Esztergom megyei kampányembere, a tatabányai választókerület országgyűlési képviselőjelöltjének, Konczer Eriknek az egyik tatai illetőségű támogatója egy Facebook-kommentre válaszolva arról értekezett, hogy a Fidesz–KDNP-s jelöltnek, Bencsik Jánosnak halálos mérget kell küldeni.

Halálos mérget szántak Bencsik Jánosnak
Bencsik János

Az ötletgazda, vagyis Tóth András, a Momentum és az ellenzék helyi vezető embere Tatán, történetesen Tatai-Tóth András egykori tatai MSZP-s országgyűlési képviselő fia. Az ifjú momentumos az alábbi bejegyzést tette: „A napraforgó Ukrajna nemzeti szimbóluma. Nem jár neki.” (Mármint Bencsik János fideszes országgyűlési képviselőnek és jelöltnek – a szerk.) Ehelyett – javasolja Tóth András – csattanó maszlag járna neki, mivel az, ahogy ő fogalmaz, „terjed, mint a nyavalya, minden út szélén megjelenik, és erősen mérgező. Hallucinogén, de alig van különbség a gyógyászati és a halálos adagja között”.

Tóth András két órával később módosította a halálos fenyegetést tartalmazó hozzászólását, annak nyomait azonban nem tudta eltüntetni. A szerkesztőségünknek is megküldött bejegyzésről készült képernyőfotók egyértelműen igazolják, hogy a momentumos politikus tudatában volt és van az általa Bencsik Jánosnak szánt növény mérgező, akár halált okozó hatásával, ám akkor sem tette világossá, hogy részéről nem szándékos fenyegetésről van szó, amikor erre a következő kommentre adott válaszában lehetősége lett volna. Egyértelmű tehát, hogy az általa leírtakat szó szerint kell értelmezni.

A Tatai Tótágas nevet viselő Facebook-csoportban a helyi momentumos posztja alatt zajló gyűlölködő eszmecserében az ostobázás, a fogyatékosozás, a szereplők származását firtató megjegyzések kísérteties hasonlóságot mutatnak Márki-Zay Péternek, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének kommunikációjával.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom