Belföld

Orbán Viktor: A háború rombol, a béke épít!

A miniszterelnök szerint a vasárnapi országgyűlési választás legnagyobb tétje, hogy Magyarország belesodródik az ukrajnai háborúba vagy nem.

Orbán Viktor: A háború rombol, a béke épít!
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond Békéscsabán, ahol választókkal találkozott
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban az ukrajnai háborúra utalva úgy fogalmazott: „az nem segítség, ha tönkretesszük saját magunkat, bármennyire is az ukránokkal dobog a szívünk”.

„Az nem segítség, ha Magyarország közben tönkremegy” - fűzte hozzá.

A kormányfő közölte, azt a kérését az ukránoknak és a magyar baloldalnak, hogy „egyszerűen zárjuk el az Oroszországból érkező energiavezetékeket, nem tudjuk teljesíteni, mert tönkretesszük vele saját magunkat”.

Objektum doboz

És kétlem, hogy ezzel bárkinek is segítettünk volna - jegyezte meg a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta, „a választásnak ez lett a legnagyobb tétje: a háború rombol, a béke épít, belesodródunk vagy nem”.

A kormányfő kedden Békéscsabán találkozott a választókkal, ahol Herczeg Tamás, a térség - újraválasztásáért induló - fideszes képviselőjét ajánlotta a választók figyelmébe - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

„Április 3-án csak a Fidesz!”

Ā„Még hat nap van a választásig! Április 3-án mindenkinek ott kell lenni!” - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök - „Békét csak a Fidesz tud teremteni!” - emelte ki a kormányfő + KÉPEK + VIDEÓ