Belföld

Kábítószer-kereskedelem és pénzmosás gyanúja

A múlt héten kirobbant XVIII. kerületi ingatlanbotrány kapcsán súlyos vádak merültek fel a DK-s polgármesterrel, Szaniszló Sándorral szemben.

Kábítószer-kereskedelem és pénzmosás gyanúja
Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc balliberális polgármestere
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A legújabb Anonymus-videó szerint természetben, elkészült lakások ingyenes tulajdonjogával adják oda a kenőpénzeket Szaniszlónak és kollégáinak – írta Ughy Attila, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció képviselője a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott „bosszúbizottság” elnökének, a szintén DK-s Niedermüller Péternek. A kormánypárti frakció azt tudakolja: most hol van, miért nem lép a Karácsony Gergely főpolgármester által létrehozott „bosszúbizottság”, valamint sürgetik, hogy a testület mihamarabb tűzze napirendre a történtek kivizsgálását.

Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármesternek is érdeke lehet, hogy gyorsan tisztázza magát a felmerült vádak alól, de kérdéses, van-e bátorság a városvezetésben Gyurcsány Ferenc hű embereinek piszkos bizniszei között kutakodni – fogalmaztak a levélben. Felidézték: a baloldal a Városháza-botrányról akarta elterelni a figyelmet azzal, hogy felállította a vizsgálóbizottságot amelyet egyébként a törvényességi felügyeletet gyakorló kormányhivatal jogellenesnek minősített, ez azonban a Fővárosi Közgyűlést nem érdekelte.

Anonymus vasárnap egy videóban azt mutatta be, hogy Óbudán Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök kampányát kokainbizniszből származó pénzekből fedezhetik, „kanyaronként háromszáz-négyszázmillió forintot hoznak be Marbelláról”. Minderről a baloldal óbudai országgyűlési képviselőjelöltje kampánystábjának egyik embere beszélt a kiszivárogtatott felvételen.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy rea-gált: „a magyar ellenzék a kábítószer-kereskedelemből származó piszkos pénzeket a saját választási kampányában mossa tisztára”. Budai tegnap közösségi oldalán jelentette be, hogy kábítószer-kereskedelem és pénzmosás bűncselekménye gyanújával a Nemzeti Nyomozó Irodánál feljelentést tett. Megjegyezte: Szabó Tímea két napja nem válaszol arra, hogy mi köze van a kábítószer-üzlethez.

Kapcsolódó írásaink