Belföld

Nem elfelejteni! - így sértette meg Márki-Zay a vidékieket

Cikksorozatunkban összegyűjtöttük a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legdurvább mondatait, melyekkel a választókat alázta - 1. rész

Cikksorozatunkban összegyűjtöttük a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legdurvább mondatait, melyekkel a választókat alázta. MiniFeri már számos társadalmi csoportot megsértett, sértegette az időseket, a Fidesz-szavazókat, zsidózott is, és több alkalommal volt homofób megnyilvánulása. Az első részben bemutatjuk, milyen vállalhatatlan módon kommunikált Márki-Zay Péter a vidéken élőkről.

Nem elfelejteni! - így sértette meg Márki-Zay a vidékieket
Márki-Zay Péter, baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: MH/Purger Tamás

Bunkó, ostoba, tudatlan, csak néhány jelző azok közül, amelyeket előszeretettel használ Márki-Zay Péter a vidékiekre. A baloldal miniszterelnök-jelöltje már több alkalommal is általánosítva, sértő megjegyzéseket tett rájuk. 

A baloldal a vidéki, főleg a falusias körzetekben áll a legrosszabbul, ezért is meglepő, hogy Márki-Zay Péter az itt élő embereken köszörüli a nyelvét.

Többek között olyan állításokat tett, miszerint, „ha a Fidesz egy vidéki településen összeszedi a legjobb embereit, akkor még egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni”.

A Drót.info szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje tavaly decem­berben marcali fórumán is tett megdöbbentő kijelentéseket.

Sztoriként elmesélte egy aktivistája történetét: „Olvastam kommentben, hogy Miskolc és Budapest között ingázik, elhatározta, hogy minden alkalommal kinyomtat 200–300 Nyomtass te is! kiadványt, és beszór egy-egy falut, és ott beszél az emberekkel, hogy reggel tíz órakor egy faluban – azt mondja, hogy – kevés józan emberrel találkozott, de azok közül, aki nem agymosott volt, és lehetett vele egyáltalán beszélni, azok közül kettőt-hármat átállított.”

Hódmezővásárhely polgármestere szerint az őszi Békemenetre buszokkal szállították a kormánypártok szimpatizánsait, de azok egy része „azt se tudta, hogy hova jön", illetve hogy „hol van".

Az, hogy vannak vidéken bunkók, még nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – magyarázta egy másik kijelentését a baloldal jelöltje - derül ki a Mediaworks Hírcentrum videójából is.

Objektum doboz

Márki-Zay vidékieket sértő retorikája tökéletesen beleillik a gyurcsányi világképbe. A baloldal ugyanis mélységesen lenézi és megveti ezeket a magyar embereket, akik – elvileg – a választópolgáraik, ráadásképpen Márki-Zay többször kijelentette, hogy őket is meg kívánja szólítani.

Kapcsolódó írásaink

„Április 3-án csak a Fidesz!”

Ā„Még hat nap van a választásig! Április 3-án mindenkinek ott kell lenni!” - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök - „Békét csak a Fidesz tud teremteni!” - emelte ki a kormányfő + KÉPEK + VIDEÓ

Külföldről finanszírozott kampány?

ĀEz nem a mi háborúnk, nem mi okoztuk, és nem is szeretnénk belesodródni – reagált Dömötör Csaba arra, hogy Márki-Zay szerint „nem a gombáknak” kell megfizetni a háború árát