Belföld

A rendvédelmi szervek felkészültek a választáshoz kapcsolódó feladataik ellátására

A Belügyminisztérium és az irányítása alá tartozó szervek felkészültek az április 3-ai országgyűlési választáshoz kapcsolódó rendvédelmi feladatok végrehajtására - közölte a tárca hétfőn.

A rendvédelmi szervek felkészültek a választáshoz kapcsolódó feladataik ellátására
A választás lebonyolításának zavartalansága érdekében a rendvédelmi szervek országos és csapatszolgálati törzseket működtetnek, megerősítik ügyeleti szolgálataika
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint írták, a választás napjára, április 3-ára a rendvédelmi szervek úgy tervezték a szolgálatvezényléseket, hogy az állomány szabad elhatározása alapján gyakorolhassa választójogát.

A szavazás napján a szavazóhelyiségek körzetében a közterületi rendőri állomány fegyver nélkül látja el szolgálatát - tették hozzá.

A BM közleménye szerint a választás lebonyolításának zavartalansága érdekében a rendvédelmi szervek országos és csapatszolgálati törzseket működtetnek, megerősítik ügyeleti szolgálataikat.

A rendőrség fokozott jelenlétet biztosít a szavazóhelyiségek környékén. A választás eredményének megállapításáig ellátja a választás szempontjából kiemelt fontosságú objektumok védelmét, a jogszabályi keretek között segíti a nemzetközi megfigyelők munkáját - írták.