Belföld

Brutális rezsinövekedést okozna a baloldal

Az egykori tévés, Valkó Eszter jelenleg Groningenben él családjával, most a Fókusznak szólalt meg az orosz-ukrán háború kapcsán. Valkó elmondta, a hétköznapokban az emberek életét földrajzi okokból kifolyólag nem változtatta meg annyira a háború, de anyagilag érezhető problémák léptek föl - írja a 24.hu.

Brutális rezsinövekedést okozna a baloldal
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A pénztárcájukon érzik, mert olyan az infláció, ami 1977 óta nem volt itt Hollandiában. Csak annyit mondok, két héttel ezelőtt egy nagy dobozos vaj 3,5 euró volt, most 4,5 – mesélte az egykori műsorvezető, akik jelenleg egy 100 négyzetméteres lakásban élnek, aminek fenntartási költségeit most jobban lehet érezni.

Tavaly télen 150 eurót fizettünk a gázért, most pedig 650-et. A gázért dolgozunk, ami elképesztő. Mikor megkaptuk a számlát, nem hittem a szememnek, azt hittem, tévedés - mondta.

Valkó Eszter elmondta, úgy látja, arrafelé sokakat érint érzékenyen a gáz árának megemelkedése, egyesek például úgy spórolnak, hogy kabátban ülnek otthon.

A baloldal hatalomra kerülése ezt okozná hazánkban is

Az elmúlt hetekben több baloldali politikus is arról beszélt, hogy fegyvereket kellene küldenünk Ukrajnába, illetve le kellene állítani az orosz gázimportot, „zárjuk el a csapokat”, és függesszük fel a Paks 2 beruházást.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt több fórumon és interjúkban is azt követelte a kormánytól, hogy állítsa le Paks 2 engedélyezési eljárását.

A baloldali minszterelnök-jelölt egy német lapnak azt nyilatkozta, hogy olyan lépéseket is meg kell tenni, amelyek gazdaságilag is károsak és ártanak Magyarországnak.

Ugyanezt akarja Gyurcsány Ferenc DK-elnök, és felesége Dobrev Klára, valamint Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. 

A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor is azt fejtegette, hogy a paksi bővítés sorsa eldőlt az Ukrajna elleni orosz támadás pillanatában, szerinte az uniós szankciók miatt nem lesz lehetséges a finanszírozása. Arra szólította fel a kormányt, hogy mostantól egyetlen forintot se költsön Paks II. előkészítésére.

A baloldali lista jelöltje, Kocsis-Cake Olivio az ATV-ben arról beszélt, hogy szerinte szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is, tovább növelve ezzel a folyamatosan emelkedő energiaárakat. A Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott: „Tudja, Oroszország egy energia-nagyhatalom, abból van pénze háborúzni, úgy tűnik, ahogy drágán adja el az energiát. Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni.„

Oroszország teljes elszigetelésének helyességéről értekezett Jávor Benedek, a Párbeszéd volt európai parlamenti képviselője is, aki jelenleg Karácsony Gergely megbízásából a fővárosi önkormányzat brüsszeli képviseletét vezeti.

A hvg.hu portálon március elsején megjelent írásban Jávor egyértelművé tette, hogy „fájni fognak" Európának is az Oroszország elleni szankciók, de a magas költségeket szerinte az embereknek meg kell fizetni.

A magyarokkal fizettetnék meg a háború árát

A baloldal a háborúval kapcsolatos felelőtlen mondataival a magyar emberek biztonságát veszélyezteti, miközben gazdasági javaslataik a mindennapi megélhetés biztonságát szüntetnék meg - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a baloldali javaslatokra reagálva. Nem fogjuk megengedni, hogy Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter miatt a magyar embereknek a többszörösét kelljen fizetniük a rezsiért - emelte ki.

A terveik rezsiárak megnégyszereződését eredményeznék.

Kapcsolódó írásaink