Belföld

Hollik: A baloldal elkezdte tagadni, hogy katonákat és fegyvereket küldene a háborúba

A Fidesz szerint Márki-Zay Péter már tagadja, hogy a baloldal katonákat és fegyvereket küldene az ukrajnai háborúba, holott korábbi nyilatkozatai éppen erről szóltak.

Hollik: A baloldal elkezdte tagadni, hogy katonákat és fegyvereket küldene a háborúba
Nem először fordul elő, hogy Márki-Zay Péter a saját szavait cáfolja, emlékeztet Hollik
Fotó: YouTube.com

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai videónyilatkozatában arról beszélt: Márki-Zay Péter, „a baloldal miniszterelnök-jelöltje” azt próbálta meg „bemagyarázni” a magyar embereknek, hogy ő, illetve más baloldali politikustársai soha nem mondták, hogy katonákat és fegyvereket küldenének a háborús konfliktusba.
Közölte: nem először fordul elő, hogy Márki-Zay Péter a saját szavait cáfolja meg és megpróbálja letagadni, amit korábban mondott.

„A tények ugyanakkor mást mutatnak, a hazug embert pedig hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát” - jegyezte meg Hollik István, aki szerint Márki-Zay Péter a háború kezdetén többször is kijelentette, hogy katonákat és fegyvereket is küldenének a háborúba.

Hozzátette: több baloldali politikus - Fekete-Győr András (Momentum), Juhász Ferenc korábbi szocialista honvédelmi miniszter és Rónai Sándor, a DK EP-képviselője - is megerősítette a baloldal ezen álláspontját, a legutóbb pedig a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita beszélt arról, hogy csak hivatásos katonákat küldenének a háborúba.

Kitért arra: Márki-Zay Péter egy német lapnak arról is nyilatkozott, hogy Magyarországnak olyan szankciókat is támogatnia kellene, amelyek károsak gazdaságilag az ország számára, azaz „a magyar emberekkel fizettetné meg a háború árát”.

„Hiába tagadja tehát Márki-Zay Péter, ami tény, az tény. A baloldal felelőtlen és veszélyes javaslataival bizony belesodorná a háborúba az országot” - összegezte véleményét Hollik István.

Kijelentette: a kormányoldal ezzel szemben továbbra is azon dolgozik, hogy Magyarország maradjon ki ebből a háborúból, és ezzel megőrizzék az ország békéjét és biztonságát.

Kapcsolódó írásaink