Belföld

A Gyurcsány–Szilvássy–Galambos-trió engedte be az országba az orosz titkosszolgálatot

Szoros barátság minden szinten

Kocsis Máté egy újabb ordas baloldali hazugságra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. Emlékeztetett arra, hogy Márki-Zayék keddi „csődületén” „a Tordai Bence nevű lázító” azt állította, a kormány „mentességet adott az orosz titkosszolgálatoknak és Magyarország a KGB lerakata lett”.

A Gyurcsány–Szilvássy–Galambos-trió engedte be az országba az orosz titkosszolgálatot
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz frakcióvezetője szerint „ez bizony így van”, csakhogy nem a jelenlegi kormányról van szó. Kocsis Máté felidézte, hogy 2006 márciusában Putyin Gyurcsány Ferenc házában ebédelt, nem nyilvános, négyszemközti megbeszélésre is sor került, 2006 májusában Szilvássy György titokminiszter lett, 2006 szeptemberében Gyurcsány Rosztovban Putyin elnökkel zárt megbeszéléseket folytatott, 2007 januárjában pedig „Gyurcsány miniszterelnök és Szilvássy miniszter jóváhagyásával Galambos Lajos, a magyar titkosszolgálat vezetője beengedte az orosz titkosszolgálat embereit a budapesti NBH-központba azért, hogy „azok kiszűrjék a Fidesz-barát munkatársakat”.

Nem sokkal később elkezdődtek a Fidesz vezető politikusait kompromittálni szándékozó úgynevezett Portik–Laborcz-akciók is” – mutatott rá a fideszes politikus. Hozzáfűzte, hogy 2007 márciusában Gyurcsány egy napot töltött Putyin elnök Moszkvától távoli villájában, 2007 júniusában pedig elindult a Mol kijátszása az oroszoknak… Kocsis Máté a történeti felsorolást azzal zárta, hogy 2021 szeptemberé­ben Galambos Lajos, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetője államtitoksértésért négy év börtönt kapott a Kaposvári Törvényszéken.

Kapcsolódó írásaink

A baloldal elzárná az orosz gázt

ĀKocsis-Cake Olivio: ​​​​​Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni