Belföld

Az elvándorlásról is hazudik Márki-Zay

A hódmezővásárhelyi polgármester korábban Michael Jackson egymást követő plasztikai műtéteit állította párhuzamba a nemzeti tragédiánkat jelentő országhatár-átszabásokkal

Bár a trend már hat éve megfordult, és többen jönnek haza, mint ahányan külföldre távoznak, Márki-Zay Péter most az elvándorlásról szóló baloldali hazugsággal kampányol. Az ellenzék jelöltje tegnap a Viharsarokban sértegette az embereket, Gyulán kifejtette, hogy becsületes ember nem lehet kormánypárti szavazó. Előkerült egy felvétel is, amelyen Trianonnal viccelődik.

Az elvándorlásról is hazudik Márki-Zay
Nem a baloldal vagy az ellenzék, hanem Magyarország miniszterelnök-jelöltjének titulálja magát
Fotó: MH/Török Péter

A Viharsarokban folytatta kampánykörútját Márki-Zay Péter, aki egyébként nem a baloldal vagy az ellenzék, hanem egyenesen Magyarország miniszterelnök-jelöltjének titulálja magát. Gyulai fórumán mindenesetre lendületesen tovább sértegette a kormánypártiakat, Orbán Viktort hazaárulónak, valamint gyilkos tolvajnak minősítve kijelentette: „becsületes magyar ember nem szavaz hazaárulóra”, illetve „keresztény ember nem szavazhat gyilkos tolvajra”.

Mindazonáltal – nyilvánvalóan a kormányfő „Nyergeljetek!” felszólításából ihletet merítve – felszólította pártucatnyi hallgatóságát, hogy „csatolják fel az öveket” – bármit is jelentsen ez. Leszögezte továbbá: „nem találtak rajtam fogást”, vagyis továbbra is azt állítja, hogy a tőle szó szerint idézett mondatok valójában mást jelentenek, mint amit a szöveget értelmezve a többség ért. Nagy tömeg sehol sem várta, de azért igyekezett elvegyülni a nép között, ám ez közel sem zökkenőmentes a számára: a békési piacon például annyira feldühödött az őt egyébként nyugodt hangnemben bíráló zöldségárusokon, hogy kiabálni kezdett velük.

Facebook-oldalán Márki-Zay most azzal győzködte követőit: „Ha nyerünk, addig emeljük a béreket, amíg meg nem áll a pedagógusok, a rendőrök, az egészségügyi szakdolgozók és a szociális munkások elvándorlása.” Csakhogy ez ismét csak egy sokszor megcáfolt baloldali hazugságra felfűzött ígéret. Ugyanis az adatok alapján 2016-ban már bekövetkezett a trendforduló az elvándorlásban: míg 2015-ben 32 852-en hagyták el az országot, 2016-ban 29 425-en, 2017-ben 26 957-en, 2018-ban 23 808-an, 2019-ben 21 900-an, 2020-ban pedig 19 300-an – miközben 23 100-an tértek vissza a korábban kivándoroltak közül.

Egyébként – amint az a Hvg.hu összegzéséből kiderült – a baloldal miniszterelnök-jelöltje 19 255 779 forintot költött a Facebookon február 10-e és 16-a között posztjainak reklámozására. Márki-Zay a Hirdetéstár adatai szerint eddig összesen 90 914 053 forintot költött el, így hamarosan beérheti Karácsony Gergelyt, aki az előválasztás során 145 020 900 forintot költött posztjai kiemelésére. A hódmezővásárhelyi politikusról közben újabb kínos videó terjedt el: még 2020-ban, a város Trianon-megemlékezésén az alkalomhoz csöppet sem illő módon poénkodni kezdett.

„Megígértem egy beharangozóban, hogy elmondom önöknek, hogy mi köze van Michael Jacksonnak Trianonhoz, úgyhogy nem szeretnék adós maradni ezzel a hasonlattal, annak ellenére, hogy egy ilyen magasztos ünnepen ez egy profán hasonlat, ez egy vicc” – vezette fel gondolatait Márki-Zay Péter, gyakorlatilag jelezve, ő maga is érzi, hogy ez nem való az eseményhez.

Így folytatta: „Szokták mondani, hogy Amerikában minden lehetséges, bárkiből bármi lehet. És erre példa Michael Jackson, aki szegény néger kisfiúként született, és gazdag fehér nőként halt meg”. Ezután említést tett Horn Gyuláról is, aki szerinte kommunistából lett példamutató demokrata miniszterelnök, majd pedig Gyurcsány Ferencről azt mondta, ő ma „a legmegosztóbb személyiség a magyar politikában”, ám ha Horn megváltozott, szerinte a DK-elnök is megváltozhat. (Utóbbiról azóta nyilván megbizonyosodott, hiszen örömmel vállalta a bukott kormányfő „kapitányának” szerepét – a szerk.)

Ez esetben sem könnyű kibogozni Márki-Zay eszmefuttatását, de úgy tűnik, Michael Jackson átalakulását – egymást követő plasztikai műtéteit – állította párhuzamba a nemzeti tragédiánkat jelentő országhatár-átszabásokkal. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója videónyilatkozatában úgy reagált: nem tehet el nap Gyurcsány-show nélkül, Márki-Zay Péter ízléstelen viccelődése nem egyedi eset, megszokhattuk már, hogy összevissza beszélése közben sérteget. Megsértette már az időseket, zsidó és fogyatékossággal élő honfitársainkat és a vidékieket is – tette hozzá Hollik, felszólítva a baloldal jelöltjét, hogy hagyja ezt már végre abba.

A CIA többször is megsegítette Rónát

Amint arról beszámoltunk, a Márki-Zay Péter által favorizált Iványi Gábor helyett a Jobbik által bedobott Róna Péter lett a baloldal köztársasági elnökjelöltje, Novák Katalin kihívója. A közgazdász, jogász, üzletember, bankár Róna Péterről a Magyar Nemzet tegnap azt írta: életében meghatározó szerepet tölt be a CIA.

Róna Péter korábban arról beszélt, az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynökségének világképe szempontjából fontos, hogy aki egyszer nekik tisztességesen és becsületesen dolgozott, azt az élete végéig segítik, ha tudják. A CIA nem hagyja az embert az út szélén, erről híresek – fogalmazott Róna. A lap által megszólaltatott Egyesült Államok-szakértő kifejtette: több olyan 1956-os emigráns – mint Charles Gati – példája is bizonyítja, hogy a CIA a szárnyai alá vett Kelet-Európához értő bevándorlókat, arra számítva, hogy szolgálatukra lesznek a későbbiek során.

Róna egyébként úgy került kapcsolatba az amerikai hírszerzéssel, hogy édesanyja a második világháború után a CIA elődjének, a CIC-nek dolgozott tolmácsként Németországban. Miután hazatértek, majd 1956 után újra elhagyták az országot, jelentkeztek a CIA-nál, amely állást szerzett Róna anyjának Washington környékén. A szakértő szerint a lényeg, hogy mindez nemcsak a kettős lojalitás kérdését veti fel, hanem az Egyesült Államokhoz való elsődleges és feltétlen lojalitásét is, mert az ilyen emberek az Egyesült Államokhoz lojálisak.
(VT)

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay rendületlenül halad a gyurcsányi úton

ĀMegszólalt a kesztyűbáb is: MiniFeri újabb összevissza hasbeszéde - Fidesz: A Gyurcsány-show mai adását láthattuk - Egy fékezett habzású Gyurcsány Ferencet kaptunk Márki-Zay Péter személyében - emelte ki lapunknak Nagy Ervin