Belföld

Felfüggesztette az LMP a Hajnal Miklós indítását kritizáló politikusát

Az LMP felfüggesztette Hajdu Mária párttagságát, miután a XII. kerületi politikus szóvá tette, hogy a magát valótlanul diplomásnak beállító Hajnal Miklóst indítja az ellenzék a Hegyvidéken.

Felfüggesztette az LMP a Hajnal Miklós indítását kritizáló politikusát
Hajnal Miklós, a 12. kerület momentumos képviselőjelöltje
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hajdu Mária nemrég Facebookon közzétett bejegyzésében kifogásolta, hogy az ellenzéki összefogás azt a Hajnal Miklóst indítja a Hegyvidéken a parlamenti választásokon, aki valótlanul állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája, tudatta az Index.hu.

Tisztességesnek kell lennünk, hiszen a választók bizalmát kérve azt ígérjük, méltóbbak vagyunk a kormányzás felelősségére. Amint kiderült, hogy az MSZP egyik képviselője sáros, pártja azonnal kizárta, a választáson nem indítja, mandátumát visszaköveteli. Csak így, csak egyenesen, csak következetesen vezet az út felfelé – írta Hajdu Mária hétfői bejegyzésében.

A posztnak azonban hamarosan súlyos következményei lettek, mivel a kerületi politikus egy szerdai bejegyzésében már arról számolt be, hogy az LMP kitette őt a soraiból korábbi kritikus megnyilvánulása miatt.

Mondj igazat, betörik a fejed – tizenhárom év után felfüggeszti a tagságomat az LMP! Az LMP alapításakor, 2009-ben még nem gondoltam volna, hogy tizenhárom évvel később fegyelmi eljárást kezdeményez ellenem a párt elnöksége, és felfüggeszti a tagsági jogviszonyomat, mindezt egy Facebook-posztban feltett kérdés miatt – írta ezúttal Hajdu Mária, majd azzal folytatta, hogy két napja arra volt kíváncsi, egy magát tisztességesnek való jelölt, Hajnal Miklós miért hazudhat a saját végzettségéről, és miért állíthatja következmények nélkül magáról, hogy közgazdász, amikor egyértelműen nincs ilyen végzettsége.

Indíthattak volna más, tisztességesebb és az igazmondásra hajlamosabb jelöltet az ellenzéki oldalon – vélekedett Hajdu Mária, aki ellen fegyelmi eljárást indított az LMP.

„Tizenhárom éve alapítóként azért hoztuk létre ezt a pártot, hogy bebizonyítsuk, lehet máshogy politizálni, tisztességesebb, tisztább és igazabb közélet megteremtéséért küzdöttünk. A szekértábor-logika meghaladását tűztük ki célul. Szomorú látni, hogy ezeket az elveket, amelyeket én máig vallok, a párt elfeledte, és egy rövid távú cél érdekében elvtelenül feladta” - fogalmazott a felfüggesztett politikus.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink