Belföld

A baloldal már most a választási szabályokra kenné a vereségét

„Onnan lehet tudni, hogy nem áll jól az ellenzék, hogy egyre hangosabban kenik az egészet a választási szabályokra és körülményekre. Pont úgy, mint 2018-ban. Ezért hívnak be választási megfigyelőket is. Jöjjenek nyugodtan, legalább ez az álhírkampány is elesik” – írja Facebook-oldalán Dömötör Csaba.

A baloldal már most a választási szabályokra kenné a vereségét
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Úgy lehetnek vele, hogy amíg a választás körülményeiről beszélnek, addig sem kell beszámolniuk a saját felelősségükről. Arról, hogy egyetlenegy szakpolitikai területen sem tudnak mást vagy újat mutatni a 2010 előtti fiaskópolitikához képest. Ráadásul az érdemi hatalomgyakorlásra jelentkező emberek is ugyanazok – véli a parlamenti államtitkár.

„Van azért új elem is: az, hogy sikerült egy olyan figurát kirakatba állítaniuk, aki soha nem látott fordulatszámmal sértegeti magyarok milliót. Fiatalokat és időseket, városiakat és falun élőket, jobb- és baloldaliakat ugyanúgy. Ha esetleg felelőst kutatnának a kialakult helyzetre, a helyükben én inkább errefelé keresném az okokat.

Április 3-án minden kiderül. Már csak pár hét a választásig. Legyünk sokan, és elegen is!” – zárja sorait a politikus.

A Soros-szervezetek kezdeményezték, hogy külföldi választási megfigyelők jöjjenek az országba

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) a teljes körű választási megfigyelési misszió kiküldését ajánlotta az április 3-i magyarországi parlamenti választásra – olvasható a Mandiner cikkében.

A Népszavának hangsúlyozták, hogy mivel áprilisban több fontos választást is tartanak Európában (például Szerbiában és Franciaországban is), valószínű, hogy végül korlátozott missziót sikerül megvalósítani.

A hír kapcsán a Telex már január közepén arról írt, hogy húsz NGO fordul az uniós testülethez. Mint a portál fogalmazott, kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy az EBESZ ne „korlátozott missziót” küldjön az áprilisi parlamenti választások megfigyelésére, hanem hogy a monitorozás ezúttal legyen teljes körű.

Soroshoz kötődnek

Az ügyre érdekes fényt vet, hogy a kezdeményező szervezetek szinte kivétel nélkül Soros György szervezetéhez, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz, valamint Brüsszelhez köthetők – írja a Mandiner.

Kapcsolódó írásaink