Belföld

Karácsony hiperpasszív bocsánatkérése

Karácsony Gergely sokakat megbotránkoztató kijelentése után igyekezett kozmetikázni saját szavait. Ugyanis az alábbi mondattal kért bocsánatot: „Arról beszéltem ugyanis, hogy a 21. században egy parkban építkezni éppen annyira elfogadhatatlan, mint egy templomban belepisilni a szenteltvíztartóba.

Karácsony hiperpasszív bocsánatkérése
Karácsony hiperpasszív bocsánatkérése
Fotó: MH/Purger Tamás

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közösségioldalán megosztott bejegyzésben így reagált Karácsony Gergely szavaira: Nem, kedves főpolgármester úr, Ön nem arról beszélt, hogy elfogadhatatlan dolog belepisilni a szenteltvíztartóba, hanem hogy elfogadható, „végül is belefér”.

 „Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.” - idézte pontosan Karácsony Gergely szavait.

Posztjához pedig sunyi módon nem is az eredeti hangfelvételt mellékelte, hanem direkt egy másik beszédét. Persze tudjuk, hogy Ön ****** a hangfelvételekre - írta Rétvári Bence.

Ebben a vitában már rég nem egy faültetési kérdésről van szó, hanem arról, hogy lehet-e keresztény szimbólumokról, szentségekről úgy beszélni, hogy azok meggyalázása egy vezető politikus szerint „végül is belefér” - tette hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Mert ilyen durva mondatra nem sokan vetemedtek a rendszerváltás óra - írta Rétvári Bence, majd a következő mondattal zárta bejegyzését: A felelősség vállalása helyett ismét a tények elkenése zajlik.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Túl messzire ment a baloldal

Ā„Ha áprilisban megkapjuk a bizalmat, nemcsak marad, hanem bővülni is fog a családtámogatás rendszere” - A magyar emberek biztonsága vezeti a kormányzati döntéseket - Megbukott Brüsszel elhibázott politikája + VIDEÓ