Belföld

Dömötör Csaba: Erős február jön

Február egy erős hónap lesz, mondta Dömötör Csaba államtitkár a Facebookra feltöltött videójában, amelyben részletesen beszámolt arról, milyen támogatások érkeznek a következő hónapban a magyarokhoz. 

Dömötör Csaba: Erős február jön
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Februárban sok olyan intézkedés lép életbe, amelyeket a gazdaság erősödése tesz lehetővé, mondta az államtitkár videójában, amiben összefoglalta, milyen támogatások érkeznek februárban. 

  • a gyermekes családok februárban kapják vissza a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat
  • februárban érkezik az első teljes 13. havi nyugdíj
  • a következő hónapban kapják meg a 25 év alattiak első személyi jövedelemadó-mentes fizetésüket
  • emelt minimálbért és emelt szakmunkás minibálbért is februárban kapnak először a dolgozók
  • február elsejétől életbe lép az élelmiszerárstop
Objektum doboz

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: olyan dolgok válnak kézzelfoghatóvá, amelyekért a magyar emberek és a magyar vállalkozások sokat dolgoztak. 

Mint mondta, több millió ember kemény munkája kellett ahhoz, hogy 2021-ben a gazdaságunk Európa egyik legnagyobb növekedését mutassa fel. 

Hollik István: Erős hónap jön a magyar embereknek

Februárban sok, az állampolgárok életét megkönnyítő intézkedés lép életbe, „erős hónap lesz ez a magyar emberek számára” - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István felidézte, hogy a koronavírus-járvány gazdasági krízist is okozott szerte Európában. A kormány célja az volt, hogy minél előbb újra növekedési pályára álljon a magyar gazdaság, minél hamarabb ki tudjunk lábalni ebből a válságból.

Kapcsolódó írásaink