Belföld

Bajnai magához rendelte a baloldal jelöltjét

Hosszas találkozón egyeztetett Londonban Márki-Zay Péterrel Bajnai Gordon. A találkozóról előzetesen nem volt szó, Márki-Zay Péter is csak azután osztott meg róla képet Facebook-oldalán (mentve a menthetőt), miután a konzervatív sajtóban megjelent a hír a titkos találkáról.

Bajnai magához rendelte a baloldal jelöltjét
Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon
Fotó: Mandiner

A hódmezővásárhelyi polgármester az elmúlt hónapokban többször bizonyította, hogy csak a megszorításokra, az emberek megadóztatására és a jutattások elvételére van ötlete. Bajnaihoz hasonlóan Márki-Zay is jó ötletnek tartja például a 13. havi nyugdíj elvételét. Ehhez is kaphatott most tanácsokat - esetleg utasításokat - a baloldal jelöltje a korábbi miniszterelnök Bajnaitól, akiről az elmúlt hónapokban, a Városháza-botrány kapcsán kiderült, továbbra is a rajta tartja a kezét a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzaton és a baloldali médián is - írja az Origo.

2010 előtt Gyurcsány Ferenc és barátja, egyúttal utódja, Bajnai Gordon politikája kimerítette az ország erőforrásait, a magyarok belefásultak az állandó megszorításokba. Az ország csődközeli állapotba került a megszorító intézkedések miatt: az emberek alig tudták kifizetni a havi számláikat, vállalkozások sokasága ment tönkre, a közhangulat pedig sosem látott mélypontra jutott.

Sokatmondó, hogy Márki-Zay Péter is folyamatosan a baloldali, Gyurcsányt és Bajnait idéző politikát hangoztatja és minden jel arra mutat, hogy hatalomra kerülése esetén ők irányítanák a „kapitányt”.

Bajnai Gordon folytatott háttérbeszélgetést Budapest egyik legértékesebb ingatlana, a Városháza és a hozzá tartozó több hektáros telek esetleges eladásáról is.

Az ezekről a találkozókról kikerült hangfelvételekről derült ki, hogy Bajnai Gordon egyik protezsáltja, Kiss Ambrus működteti a budapesti Városházán a hatalmas botrányt kiváltott korrupt jutalékos rendszert. 

Kapcsolódó írásaink