Belföld

Hajnal, az öntelt álközgazdász

Egyik legnagyobb sikereként tartja számon részvételét a NOlimpia kampányban

Úgy tűnik, Hajnal Miklós esetében nem lesz következménye, hogy évekig közgazdászként szerepelt diploma nélkül. A momentumos képviselőjelölt elsőéves joghallgatóként fölényeskedik Gulyás Gergellyel, aki alkotmányjogi tanszéken és Fürjes Balázzsal, aki üzleti főiskolán oktatott jogot.

Hajnal, az öntelt álközgazdász
Karácsony mellett Hajnal Miklós, a Momentum arrogáns ifjú politikusa
Fotó: Hajnal Miklós Facebook-oldala

Amint arról beszámoltunk, miután kiderült, hogy Hajnal Miklós évekig végzettség nélkül hazudta közgazdásznak magát, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Budapest 3-as számú egyéni választókerületének, Hegyvidék és a II. kerület egy részének országgyűlési képviselője felvetette: maradhat-e képviselőjelölt a Momentum politikusa – hiszen az MSZP kizárta tagjai sorából a hasonlóképpen álközgazdász Bangóné Borbély Ildikót, aki képviselőjelölt sem lesz.

Gulyás Gergely videójában felidézte, amikor a Hír TV-ben Hajnal Miklós azt mondja: „Nyilván én magam is közgazdász vagyok, szóval tudnék itt a számokkal bűvészkedni…” És azt is, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában kérdőre vonták Fekete-Győr András akkori pártelnököt, aki úgy reagált Hajnal lebukására: „Nem azt mondta, hogy ő diplomás, ő azt mondta, hogy ő közgazdász. Hát engem nem feltétlen egy diploma tesz akár jogásszá vagy akár villamosmérnökké…”
Hajnal Miklós megsértődött a miniszter bejegyzésén, esze ágában sincs visszalépni a képviselőjelöltségtől és gúnyos, leereszkedő posztban igyekezett visszavágni Gulyásnak, egyszersmind beszólt Fürjes Balázsnak is, aki a kormánypárti induló a választókerületében.

„Munkásságából” felidézte először is a NOlimpia kampány „sikerét”, majd azt írta: „Nincs diplomám, és soha nem is állítottam az ellenkezőjét. Oxfordban tanultam filozófiát, politikát és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagytam a tanulmányaimat, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia kampány miatt hazaköltöztem. (…) Mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál, de nem akarok nagy szavakat használni” – fogalmazott fellengzősen a számbűvész. Majd közölte: újrakezdtem tanulmányaimat a nulláról, most is tart éppen a vizsgaidőszakom a jogi karon. (Előválasztási önéletrajza szerint elsőéves az ELTE Állam- és Jogtudományi karán – a szerk.)

Soha nem hazudtam a diplomámról – szögezte le Hajnal, majd rágalmazást emlegetett, szerinte azért támadják őt, mert „félnek”.

Egyébként Gulyás Gergely 2004-ben szerzett jogi diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, 2007-ben szakvizsgát tett, 2004-től ügyvédjelölt, 2008-tól ügyvéd, 2005-től megbízott egyetemi oktató a Károli Gáspár Református Egyetem Alkotmányjogi Tanszékén. Fürjes Balázs 1997-ben szerzett diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, 1995 és 1999 között gyakornokként és ügyvédje­löltként dolgozott a Réti & Antall és a Stike­man Elliot Ügyvédi Irodában, 1999–2000-ben üzleti jogot oktatott az Interna­tional Business School főiskolán.

Kapcsolódó írásaink