Belföld

Fidelitas: Hajnal Miklós lépjen vissza a képviselőjelöltségtől!

A Fidelitas arra szólítja fel a momentumos Hajnal Miklóst, hogy lépjen vissza a képviselőjelöltségtől, mert hazudott a végzettségét illetően.

Fidelitas: Hajnal Miklós lépjen vissza a képviselőjelöltségtől!
Hajnal Miklós, a 12. kerület momentumos képviselőjelöltje többször közgazdászként hivatkozott saját magára, azonban később be kellett ismernie, hogy nincsen diplomája, hiszen tanulmányait félbeszakította
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke keddi sajtótájékoztatóján azt mondta:  Hajnal Miklós, a 12. kerület momentumos képviselőjelöltje többször közgazdászként hivatkozott saját magára, azonban később be kellett ismernie, hogy nincsen diplomája, hiszen tanulmányait félbeszakította.

Úgy értékelt: ha a Momentum - amely magát az új politikai generációként hirdeti - ezt követően nem lépteti vissza és nem zárja ki Hajnal Miklóst, akkor ez újabb bizonyíték arra, hogy a baloldal nem újult meg, a Momentum pedig ugyanazt követi, mint „baloldali társai”.

A Fidelitas elnöke arra szólította fel Hajnal Miklóst, hogy vállalja a tetteiért a következményeket, hiszen ha hazudott, akkor nem kérheti a választásokon az emberek bizalmát.

Illés Boglárka felhívta a figyelmet arra: a napokban Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőről is kiderült, hogy hazudott a diplomájával kapcsolatban, ezért őt az MSZP a napokban kizárta soraiból. Megjegyezte: a baloldali politikusoknál mindennapos, hogy „hazudnak reggel éjjel meg este”, hiszen korábban Karácsony Gergely főpolgármester nyelvvizsga hiányában is betölthetett adjunktusi tisztséget, míg Gyurcsány Ferenc szakdolgozatát a „mai napig nem találják”.

A Fidelitas elnöke és a szervezet aktivistái a budapesti Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztató végén több, „KÖZ GÁZ - Hajnal Miklós is közgazdásznak hazudta magát” feliratú, Hajnal Miklóst, Bangóné Borbély Ildikót, Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt ábrázoló táblát is elhelyeztek a villanyoszlopokon.
 

Kapcsolódó írásaink

Baloldali diplomák, bemondás alapján

ĀEddig is tudták a szocik, hogy Bangóné kamuzott a végzettségéről, de most kapóra jött nekik az ügy, mert így kevesebb emberük tart igényt a listás helyekre – véli Kocsis Máté