Belföld

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

Kilépett az MSZP-ből, listás helyéről is lemondott, országgyűlési mandátumát viszont egyelőre nem adta vissza a diplomabotrányba belebukó Bangóné Borbély Ildikó. 

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát
Bangóné Borbély Ildikó
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Amennyiben ezt mégis megtenné, úgy várhatóan Márton Roland, Kiss Sándor vagy Aranyos Gábor közül kerülhet ki az utódja, a párt listáján pedig Hegyi Gyula foglalja el a helyét - tudta meg a Magyar Nemzet.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője korábban azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, azonban kiderült, hogy ez nem igaz, a Budapesti Gazdasági Egyetem egyértelműen cáfolta, hogy a képviselő diplomát szerzett az intézményükben.

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól - közölte a párt. Az MSZP ekkor felszólította parlamenti mandátuma visszaadására is.

Ő az a szocialista képviselő, aki 2019-ben tavaszán lepatkányozta a Fidesz szavazóit. „Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott Budapesten” – mondta az ATV-műsorában Bangóné, miután arról kérdezték a 2019-es európai parlamenti választások kampányában, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága.

Nem ez az első eset, hogy egy baloldali politikusról kiderül, hazudott a képzettségét illetően. Hajnal Miklós azt állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája. Karácsony Gergely pedig azzal tévesztette meg az embereket, hogy van angol nyelvvizsgája. Most Bangóné Borbély Ildikó bukott le, kitudódott, ő is hazudott a diplomájáról. A baloldal már csak ilyen, nem lehet elhinni nekik semmit sem - írta a Fidesz Bangóné lebukása után sajtóközleményben.

Kapcsolódó írásaink

Baloldali diplomák, bemondás alapján

ĀEddig is tudták a szocik, hogy Bangóné kamuzott a végzettségéről, de most kapóra jött nekik az ügy, mert így kevesebb emberük tart igényt a listás helyekre – véli Kocsis Máté