Belföld

Volner Párt: a baloldal hazugságkampányt folytat

A baloldal hazugságkampányt folytat, amikor azt állítja, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett népszavazási kérdésekről megtartható a referendum az országgyűlési választásokkal egy időben - jelentette ki a Volner Párt elnöke hétfőn Budapesten.

Volner Párt: a baloldal hazugságkampányt folytat
Karácsony Gergely a baloldal népszavazási kezdeményezéséről szóló bohóckodáson a Kossuth téren
Fotó: MH/Török Péter

A törvényes határidők betartásával ugyanis nincs esély arra, hogy április 3-án szavazhassanak az emberek a Fudan Egyetemről, illetve az álláskeresési járadék meghosszabbításáról - közölte sajtótájékoztatóján Volner János.

Ezért a Volner Párt arra szólítja fel a baloldalt, hogy vonja vissza a népszavazási kezdeményezését - tette hozzá a politikus.

A független országgyűlési képviselő úgy vélekedett, hogy a baloldal két súlyos fiaskót szenvedett el az elmúlt időszakban.

Egyrészt az október 23-ai gyűlésükön a résztvevők létszáma csupán az egy százaléka volt annak, mint amennyien a békemeneten felvonultak. Ugyanakkor „szerencsétlenkedésük, tétovázásuk és a mozgósítóképesség hiánya miatt” egy hónapba telt, amíg összeszedték a referendumkezdeményezéséhez szükséges 200 ezer aláírást - mondta.

Szerinte, ebben a helyzetben politikai hasznot már nem remélhet a baloldal az általa kezdeményezett népszavazástól.

A népszavazás várhatóan eredménytelen lesz, és a baloldal „le fog égni, mint a Reichstag”, viszont megrendezése 6 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Amennyiben mégsem vonják vissza a kezdeményezést, a Volner Párt felszólítja a baloldalt, hogy fizessék vissza a 6 milliárd forintot a magyar embereknek - mondta Volner János.

Kapcsolódó írásaink