Belföld

Gulyás Gergely: Szabad-e a Momentumnak, ami tilos az MSZP-nek?

A Budapest 3-as számú egyéni választókerület, Hegyvidék és a II. kerület egy részének országgyűlési képviselőjeként érdeklődve olvastam, hogy a Magyar Szocialista Párt kizárta, képviselőjelölti megbízatását visszavonta és a képviselőségről való azonnali lemondásra szólította fel egy politikusát, Bangóné Borbély Ildikót. A baloldal aligha tehetett mást. Mert mi is történt? Bangóné Borbély Ildikó azt állította magáról, hogy diplomás, hogy van felsőfokú végzettsége, noha a valóságban nincsen - írja Facebook-bejegyzésében Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely: Szabad-e a Momentumnak, ami tilos az MSZP-nek?
A csupán érettségivel rendelkező momentumos Hajnal Miklós
Fotó: Facebook / Hajnal Miklós

A miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztet: az ellenzék Hajnal Miklós (Momentum) személyében egy olyan baloldali politikust indít Gulyás eddigi választókerületében, a Hegyvidéken, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége.

A momentumos politikus be is ismerte, hogy nem végzett semmilyen egyetemet.

A nap kérdései: következetes-e a baloldal? Követi-e a Momentum a MSZP magatartását? Mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek-e a baloldalon? Van-e kettős mérce az ellenzékben? Ha egy baloldali politikust leléptetnek, mert alaptalanul közgazdásznak mondta magát, maradhat-e képviselőjelölt egy másik baloldali politikus, a momentumos Hajnal Miklós? - teszi vel az égető kérdéseket Gulyás.

Objektum doboz

És vajon foglalkozik-e e kérdéssel a magát annyira objektívnek és professzionálisnak feltüntető RTL, ATV, 24.hu, Index, HVG, Telex, 444 és a többi kritikus szerkesztőség? Vajon leadják-e a Hajnal-ügyet összefoglaló videót? - írja a megosztott videójához.

Kapcsolódó írásaink