Belföld

Elkésett a baloldal a népszavazással

A vonatkozó jogorvoslati határidők miatt április 3-án nem lehetséges megtartani a baloldal által a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében kezdeményezett népszavazást - mondta a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Elkésett a baloldal a népszavazással
Karácsony Gergely a baloldal népszavazási kezdeményezéséről szóló bohóckodáson a Kossuth téren
Fotó: MH/Török Péter

 Erdélyi Rezső Krisztián hozzátette: e két ügyben már nem lehet az országgyűlési választásokkal egyidőben népszavazást tartani, arról az időpontról már „lecsúszott” a baloldal.

Elmondta: amióta Karácsony Gergely részéről a népszavazási kezdeményezés felvetődött, az ellenzék azon van, hogy minél hamarabb megszerezze az aláírásokat. Ugyanakkor Karácsony Gergely több alkalommal is ellentmondásba keveredett az aláírásgyűjtés határidejével kapcsolatban, legutóbb az ATV-ben zavarodott bele állításaiba - jegyezte meg.     

Erdélyi Rezső Krisztián felhívta a figyelmet arra, hogy az aláírásgyűjtéssel párhuzamosan „elindult” az állami szervek, illetve a kormányzat folyamatos hibáztatása.

Véleménye szerint ebből az látszik, az ellenzék elkönyvelte, hogy április 3-án nem tud népszavazást tartani és a hibáztatásokkal csak megtévesztik választóikat.
    

Kapcsolódó írásaink