Belföld

Két vádlott újra vallomást tesz

A Human Operator vezetői Czeglédy Csabával az élen díszletként használtak egy iskolaszövetkezeti vezetőt

Ma és holnap, két tárgyalási napon folytatódik a hatmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba és húsz társának büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken.

Két vádlott újra vallomást tesz
Czeglédy Csaba
Fotó: MH/Purger Tamás

A bíróság a bizonyítási eljárás kezdeti szakaszában két, korábban már kihallgatott vádlottat hallgat meg újra, akik maguk jelezték, hogy ismételten vallomást kívánnak tenni. Egyikük, a másodrendű vádlott a Human Operator Zrt. könyvelési részlegének a vezetője, míg a másik, az ügy kilencedrendű vádlottja a Komáromban működő Idehaza Iskolaszövetkezet elnöke lesz.

Utóbbit az alapügy mellett egy másik pontban, a gazdasági csalási ügyben is vádolják, miután a bírósági végrehajtó elől ebben az iskolaszövetkezetben próbálták elrejteni azt a százötvenmillió forintnyi összeget, amely miatt Gyurcsányék ügyvédje, a ma már DK-s Czeglédy Csaba, a Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke szintén vádlott. „Azt sem tudtam, hogy mit takar az engedményezés. Utólag belátom, hogy nekem sem kellett volna mindent ráhagyni a Human Operator Zrt. vezetőire, akik visszaéltek a bizalmammal, a munkámmal, a nevemmel, díszletként használt engem Czeglédy Csaba és Tánczos Andrea” – ismertette a bíró korábban a kilencedrendű vádlottnak a nyomozás során tett vallomását.

Mint ismert, a vádirat szerint Czeglédy Csaba az említett munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég első számú vezetőjeként, a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt. igazgatóságának elnökeként olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek a célja a társaság ÁFA-fizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a munkabért terhelő személyi jövedelemadó, egyéb adó- és járulék megfizetése alóli mentesülés volt.

A baloldal ügyvédjének szombat reggel ráadásul nem akármilyen programja lesz: Márki-Zay Péter oldalán küzd majd a korrupció ellen egy szombathelyi utcafórumon. „Mi sem jelképezi hitelesebben a baloldali ellenzék korszakváltásra tett ígéretének a komolyságát, mint ez” – írta a Kontra.hu.

Kapcsolódó írásaink