Belföld

Fidesz: A baloldal az üzemanyagár befagyasztását sem támogatta

A baloldal az üzemanyagár befagyasztását sem támogatta - közölte a Fidesz szóvivője szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatban.

Fidesz: A baloldal az üzemanyagár befagyasztását sem támogatta
A Fidesz-KDNP-kormány 2021 novemberében „megálljt parancsolt az üzemanyagárak növekedésének”
Fotó: MH

Horváth László emlékeztetett: a Fidesz-KDNP-kormány 2021 novemberében „megálljt parancsolt az üzemanyagárak növekedésének”, 480 forintban maximalizálta a benzin és a gázolaj árát. A kabinet a hatósági árazással határozott lépést tett az energiaárak és az infláció növekedésével szemben - mutatott rá. A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, a „baloldal persze - szokásához híven - ezt a döntést sem támogatta”.

„A baloldal választott vezetője, Márki-Zay Péter személyesen is támadta az üzemanyagárak befagyasztását. Úgy fogalmazott, hogy ő semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak az üzemanyagárak mérséklésében, sőt cinikusan azt is hozzátette, hogy a magyarok alkalmazkodjanak a magas árakhoz, és vegyenek kisebb autót” - fejtette ki Horváth László.

Hangoztatta: a Fidesz-KDNP egyáltalán nem ért egyet ezzel a hozzáállással.

„A mi célunk továbbra is az, hogy a magyar embereket megvédjük az Európa-szerte tapasztalható energiaár-növekedéstől, ezért kitartunk az üzemanyagok árának mérséklése mellett” - szögezte le a kormánypárti politikus.

Kapcsolódó írásaink