Belföld

Újbuda DK-s vezetése meghátrált, mégsem adják el a városközpontot

Kormánypárti–civil összefogás

Hatalmas botrányt okozott, amikor kiderült, hogy a Városháza-ügy egyik szálaként a fővárosi és az újbudai önkormányzat közösen értékesítené a kelenföldi városközpontot.

Újbuda DK-s vezetése meghátrált, mégsem adják el a városközpontot
Simicskó István
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az itt található üzletek bérlői által életre hívott szervezet, a Városközpont Megmentése Mozgalom petíciót indított az eladás megakadályozása érdekében, amelyet már több mint hétezeren írtak alá. Úgy tűnik, az eladás ellen tiltakozó helyi civilek győzelmet arattak, Újbuda DK-s polgármestere, László Imre bejelentette, hogy a képviselő-testület következő ülésén javasolni fogja, nyilvánítsák eredménytelennek a városközpont értékesítésére kiírt pályázatot.

Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője, Simicskó István –  aki az elmúlt hónapokban több fórumon is arra szólította fel az újbudai baloldalt, hogy ne adják el a városközpontot – a hírre lapunknak úgy reagált: „A baloldali városvezetés – a fővároshoz hasonlóan, ahol Karácsony Gergelyék értékesíteni kívánták a Városháza épületét – ki akarta árusítani az önkormányzati vagyont, ám a helyi civilek összefogtak, mi pedig kezdeményeztük, hogy az önkormányzat vonja vissza az ingatlan értékesítésére kiírt pályázatot.

Konkrét megoldási javaslatunk is volt, amely szerint az ingatlanegyüttest inkább fel kell újítani, az eredeti funkció megtartása mellett. A civilekkel közös nyomásgyakorlás eredményeképpen a baloldal kénytelen volt meghátrálni.”

Kapcsolódó írásaink