Belföld

Több mint hétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 777 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Több mint hétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén
Az elmúlt héten az ország területén 1952 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Sefa Karaca

A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 208, szombaton 232, vasárnap 327 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök. Emellett a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1952 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - december 27-től január 2-ig - a feltartóztatottak száma 1381 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 16 határsértőt, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 18 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi közlésből.

Kapcsolódó írásaink

Két világnézet csap össze a 2022-es választáson

Ā„Márki-Zay ugyanazt az álláspontot képviseli, mint Gyurcsány: beengedné a migránsokat, mentegeti Sorost, eltörölné a rezsicsökkentést, kiszolgáltatná hazánkat Brüsszelnek, sértegeti a jobboldali választókat, és még a minimálbért is eltörölné”