Belföld

Az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem vette fel az oltást

Az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem vette fel az oltást - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) lapunkhoz eljuttatott közleményéből. 

Az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem vette fel az oltást
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

A baloldal és szövetségeseik hergelése ellenére minden feladatellátási helyen újraindul az oktatás a téli szünetet követően - emelte ki az Emmi. 

Eredményes az oltási kampány az állami fenntartású iskolákban: a 78.000 pedagógus 94 százaléka már felvette az oltást, 3 százalék szakorvosi ellenjavallattal, 1 százalék miniszteri mentesítéssel rendelkezik, további 1 százalék van betegállományban, illetve vár mentesítési kérelme elbírálására, mely napokon belül lezárul.

A pedagógusok fennmaradó 1 százaléka az oltás felvételét követően térhet vissza az iskolába, azt kérik és javasolják, hogy a tanulók védelme érdekében ők is éljenek a lehetőséggel.

Kapcsolódó írásaink

Folytatódik az oltási akció

ĀAz omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére kérik az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat