Belföld

Január 5-éig küldhetők jelölések az ÉrtékVagy! díjra

Még két héten keresztül, január 5-éig hat kategóriában érkezhetnek a jelölések az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) postai és elektronikus úton az ÉrtékVagy! díjra - közölte a tárca csütörtökön.

Január 5-éig küldhetők jelölések az ÉrtékVagy! díjra
Az elismerés olyan munkáltatónak, foglalkozási rehabilitációs szolgáltatónak, valamint magánszemélynek adható, aki a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása érdekében végzett munkájával kimagasló eredményt ért el, vagy ezen a területen olyan teljesítményt nyújtott, amely a társadalom számára példaértékkel szolgál (Képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány célja, hogy mindenki, aki szeretne, tudjon a lehetőségeihez mérten munkát végezni, munkajövedelemből tartsa el magát és családját - írták. A 2020-ban indított ÉrtékVagy! program célja, hogy egyesítse a gazdasági és szolidáris felelősségvállalást - tették hozzá.

„A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának erősítése ugyanis ugyanúgy fontos a nemzetközi cégóriásoknak, az állami szereplőknek, és a magyar családi vállalkozásoknak is. Az mmk-s foglalkoztatás egyszerre gazdasági, és egyszerre morális érték és érdek, ahogy egyszerre racionális üzleti döntés és közösséget erősítő felelősségvállalás is” - emelték ki.

Mint jelezték: szeptembertől bővült az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerések köre az ÉrtékVagy! díjjal, amely olyan munkáltatónak, foglalkozási rehabilitációs szolgáltatónak, valamint magánszemélynek adható, aki a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása érdekében végzett munkájával kimagasló eredményt ért el, vagy ezen a területen olyan teljesítményt nyújtott, amely a társadalom számára példaértékkel szolgál.

A jelölés folyamata megtalálható erre a linkre kattintva.  A díjat a tervek szerint - a járványhelyzettől függően - a január 27-ére tervezett ÉrtékVagy! nemzetközi konferencia keretében adják majd át - áll az Emmi közleményében.

Kapcsolódó írásaink

Mindenki munkához jut, aki szeretne dolgozni

ĀAz elmúlt tíz év kormányzása alatt huszonöt százalékkal nőtt a foglalkoztatottság, ezen belül a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája százötven százalékkal