Belföld

Karácsony Gergely kétszínű játékot űz

Láng Zsolt szerint a főpolgármester az elmúlt két évben semmi mást nem csinált, mint hadszíntérré tette a fővárost, és hídfőállásokat épített a kormány ellen, túszként tartja fogva Budapestet

Karácsony Gergely főpolgármester kétszínű játékot folytat Budapest életével, állította Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője videóüzenetében.

Karácsony Gergely kétszínű játékot űz
A frakcióvezető a baloldali városvezető álságosságára hívta fel a figyelmet
Fotó: MH/Török Péter

A Fidesz Budapest Facebook-oldalán pénteken egy videót tettek közzé, amelyben Láng Zsolt a főpolgármesterhez szól a Fővárosi Közgyűlésben: „Ön egy teljesen kétszínű játékot játszik Budapest életével: eljátssza ezt a drámai, szegény, megbántott, jóindulatú fiút, aki idejött, csupa jó szándékkal, és a kormány bántja, miközben ön az első perctől kezdve nem jóindulatú, nem gondolta komolyan a választási ígéreteit, és nem akar ezzel a kormánnyal együttműködni.”

A frakcióvezető szerint Karácsony az elmúlt két évben semmi mást nem csinált, mint hadszíntérré tette Budapestet, és hídfőállásokat épített a kormány ellen, miközben a valódi vitákkal, a valódi költségvetéssel kellene foglalkozni a közgyűlésben. „Nem arról, hogy ön elmondja azt, ami az egyetlen mentsvára a nem befejezett, megdrágult projektekre, az elherdált pénzekre, a büntetésekre és mindenre” – tette hozzá Láng Zsolt, aki szerint Karácsony a „szörnyűséges kormány” áldozatának állítja be magát, pedig ez nem igaz. A videó végén az olvasható: „Karácsony Gergely az, aki túszként tartja fogva Budapestet”.

„Az a helyzet, hogy Karácsony Gergely bár mindenről ír a Facebookon, csak arról nem, hogy Bajnaitól megkérdezte volna, miért ment el az ominózus találkozóra, mit és miért mondott a volt baloldali miniszterelnök” – mondta Láng Zsolt az Origónak annak kapcsán, hogy egy újabb dokumentum bizonyítja: korrupciógyanús esetek történhettek a fővárosi ingatlaneladásoknál.

A frakcióvezető kijelentette: a vizsgálóbizottsági munkában mindent megtesznek azért, hogy időre végezzenek a feladattal, ha ez nem sikerül, akkor újra hosszabbítást kérnek, és a munkát folytatni fogják. Láng Zsolt felhívta a figyelmet arra a kétszínűségre, hogy amíg a baloldal mindig transzparenciáról beszél, mostanra egyértelművé vált, hogy minden fontos anyagot a nyilvánosság és az ellenzék tudta nélkül tárgyaltak meg.

Ez az ellentmondás nem csupán a baloldali politikusoknál érhető tetten, hasonló tapasztalható az átláthatóságot, a korrupcióellenességet hirdető NGO-knál is. Bár a rendőrség nem csupán elrendelte a nyomozást, hanem több mint egy tucat embernél házkutatást is tartott.

A Transparency International Magyarország a Városháza-gate kapcsán a sajtóban megjelent dokumentumok, a kiszivárgott hang- és képanyagok ellenére sem tartja figyelemre méltónak a Fővárosi Önkormányzat átláthatóságát. A Mandiner megkeresésére a máskor hiperérzékeny szervezet úgy válaszolt, hogy az ügy részleteivel nem foglalkoztak, e kérdéskör jelenleg a szervezetüknél „nincs napirenden”. A Fővárosi Önkormányzat és az NGO korábban már működött együtt, a feltűnően megdrágult Lánchíd-felújítás esetében azonban nem találtak semmilyen kivetnivalót.

Kapcsolódó írásaink

Bajnai Gordon amerikai kapcsolatai

ĀA Városháza-ügy legújabb felvételén Bajnai Gordon bizalmasa cáfolja Karácsony Gergely állításait, baloldali kapcsolataival henceg és Soros György befolyását taglalja