Belföld

Bige már fizetett Márki-Zaynak

Bige László átutalta az ígért ötmillió forintot Márki-Zay Péter kampányára, majd kifizetett még egy hatvanmilliós kutatást, most pedig ismét egy kutatás finanszírozására kérik - ezt maga a baloldal kormányfőjelöltje közölte egy interjúban.

Bige már fizetett Márki-Zaynak
Márki-Zaj újabb bőkezű felajánlást vár a vörösbárótól
Fotó: MH

Márki-Zay Péter a Szabad Európának nyilatkozva kijelentette: „ha Bige László kifizet egy ötmilliós számlát nekünk, az teljesen legális”.

A baloldal kormányfőjelöltje azt is tudatta: Bige az ötmilliót annak idején átutalta. „Aztán fizetett még egy hatvanmilliós kutatást. Most kértük, hogy megint finanszírozzon egy kutatást”.

Márki-Zay Péter korábban azt mondta a Tényeknek, hogy magától az ördögtől is elfogad pénzt, bárkivel összefogna azért, hogy kormányra kerülhessen, így azt sem bánja, ha Bige László, a kartellezés miatt rekordbírságot kapott milliárdos pénzeli a kampányát.

Úgy tűnik, Bige esetében nincs is messze az igazságtól ez az állítás, hiszen a nagyvállalkozó a műtrágyaárakon spekulálva éveken át arcátlanul nyerészkedett a magyar gazdákon, sok milliárd forintot „kaszálhatott” azzal, hogy erősen korlátozta a versenyt a műtrágyapiacon, a jogsértés hatásai továbbgyűrűzhettek az élelmiszerpiacra, ami minden magyar fogyasztót károsított.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára egy felszólalásában azt közölte: a „műtrágyakirály” jogsértő magatartásával jelentős károkat okozott versenytársainak és a magyar vásárlóknak nyerészkedésével.

„Annyi pénzt adok Márki-Zay Péternek, amennyit kér!” - mondta egyszer a vörösbáró Bige, aki éveken keresztül sarokba szorította a magyar gazdákat, s most vélhetően a gyurcsányista baloldal hatalomra jutásától várja, hogy folytathassa korábbi törvénytelen piaci magatartását, és erre kész bármennyit „áldozni” – valójában erről szól a Márki-Zay Péternek történt felajánlkozása.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Bige László cégére tizenegymilliárd forintos bírságot szabott ki kartellezés miatt, az ügyészség pedig egy másik ügyben vesztegetés és hűtlen kezelés miatt vádat emelt a vállalkozóval szemben. Bige a GVH bírságát a bíróságon támadta meg.

Kapcsolódó írásaink