Belföld

Magyarországi egyházak közös nyilatkozata a házasság, a család és az emberi méltóság védelmében

Ilyen széles összefogással nem adtak még ki nyilatkozatot vallási képviselők. Tizennégy vallási közösség, köztük a református, közös nyilatkozatban erősítették meg a bibliai álláspontot: a házasság nő és férfi között köttetik. Az állásfoglalás részleteit cikkünkben olvashatják.

Magyarországi egyházak közös nyilatkozata a házasság, a család és az emberi méltóság védelmében
Tizennégy vallási közösség, köztük a református, közös nyilatkozatban erősítették meg a bibliai álláspontot: a házasság nő és férfi között köttetik
Fotó: GODONG / AFP

„Megteremtette Isten az embert a maga képére; Isten képére teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket. Isten megáldotta őket, és azt mondta nekik Isten: »Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet!« (1Móz 1,27–29).”

A biblikus álláspontot Ferenc pápa budapesti látogatása során is hangsúlyozta megerősítve, hogy a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg. A zsidó hagyományban is a nő-férfi kapcsolat házasság általi szentesítése az emberi méltóság alapja - hangsúlyozzák.

Mi, az alulírott katolikus, protestáns és ortodox egyházak, valamint zsidó hitközségek képviselői, a Karácsonyra készülve, illetve a Hanuka gyertyáinak fényében, egyben az utóbbi időkben egyre erősödő társadalmi vitákra reagálva ezúton is megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát - olvasható a tizennégy vallási közösség által 2021. december 9-én kiadott nyilatkozatban.

A nyilatkozatot kiadó vallási képviselők

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Magyarországi Református Egyház

Magyarországi Evangélikus Egyház

Magyarországi Baptista Egyház

Magyar Pünkösdi Egyház

Magyarországi Metodista Egyház

Budai Szerb Ortodox Egyházmegye

Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Orthodox Exarchátus

Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház

Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye

Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje (Moszkvai Patriarkátus)

Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége

Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

Ilyen széles összefogással nem adtak még ki nyilatkozatot vallási képviselők.

A baloldal simán ráengedné az LMBTQ-propagandát a magyar gyerekekre

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal december 8-án megerősítette, hogy nem támogatja a gyermekvédelmi népszavazást.

Márki-Zay Péter kijelentette, hogy szét fogja tépni a gyermekek védelméről szóló kérdéseket tartalmazó szavazólapot - hívta fel a figyelmet arra reagáló közleményében a Fidesz.

Hangsúlyozták: A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalra ahogy a bevándorlás elleni védelemben, a rezsicsökkentés védelmében, úgy a gyermekek védelmében sem lehet számítani.

Hozzátették: A baloldal Magyarországon is teljesítené Brüsszel és a Soros-hálózat megrendelését, és ahogy már több országban megtették, itt is megtennék, hogy simán ráengednék az LMBTQ-propagandát a magyar gyerekekre, a magyar óvodákra és iskolákra is.

Kapcsolódó írásaink