Belföld

Védi a baloldal a mutyimestert

Úgy tűnik, csak a kormánypártok kíváncsiak a Bajnai szerint a vagyonkezelő igazgatója felett álló személyre

Hiába próbálja a Városháza-ügyeket vizsgáló bizottság baloldali többsége elbagatellizálni a Karácsony vezette Fővárosi Önkormányzat ingatlanmutyijait, Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője lapunknak elmondta, hogy szükség esetén különvéleményt fogalmaznak meg.

Védi a baloldal a mutyimestert
Csak terelés, hogy Tarlóst akarják meghallgatni, nem pedig a jutalékos, vagyis korrupciós rendszerről és a csúcskoordinátorról igyekeznek információt gyűjteni – hangsúlyozta lapunknak Láng Zsolt
Fotó: MH

Változatlanul ködösíteni próbál a baloldal a Városháza-gate kapcsán, így az ingatlanmutyik feltárására létrehozott baloldali többségű vizsgálóbizottság olyan munkarendet fogadott el, ami a lényegről szeretné elterelni a figyelmet. A Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége a rövid határidejű mandátummal már megalakulásakor is nevetséges helyzetbe próbálta hozni a vizsgálóbizottságot.

Félnek a vizsgálóbizottságtól, ezért döntöttek úgy, hogy még azt is meghatározzák, milyen napirendi pontokat tárgyalhat a testület – jelentette ki lapunknak Láng Zsolt, a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakcióvezetője, a bizottság tagja. Hozzáfűzte, „ennek ellenére fontos, hogy felállt a bizottság, hiszen Karácsony Gergely ezt is igyekezett megakadályozni, és bármit is csinál a testület baloldali többsége, mi a különvéleményünket nem fogjuk leplezni. Az pedig már egy apró eredmény, hogy ők is belátták, több időre van szükség.”

Mivel a vizsgálóbizottság megbízatásának január végéig tervezett meghosszabbítását éppen a baloldal kezdeményezte, ennek elfogadása aligha lesz akadály a következő közgyűlésen, ám továbbra sem az egyik hangfelvételen titokzatosan „mesternek” nevezett csúcskoordinátor személyének a kiderítésére törekednek, nem a jutalékos, vagyis korrupciós rendszerről gyűjtenek információkat, nem a korábbi baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordon által megnevezett személyekre koncentrálnak – Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesre és Tordai Csaba jogi főtanácsadóra –, akiket maga Bajnai ajánlott Karácsony Gergely figyelmébe. Helyettük a korábbi főpolgármestert, Tarlós Istvánt kívánják meghallgatni, és az orosz titkosszolgálati módszereket akarják vizsgálni.

Ez szintén terelés a baloldal részéről – szögezte le Láng Zsolt. Megjegyezte, „Tarlós Istvánról azt is el tudom képzelni, hogy az ügy valódi főszereplőivel szemben eljön a bizottsági ülésre, de mivel az ő főpolgármestersége idején Bagdy
Gábor főpolgármester-helyettes vitte a gazdasági ügyeket, ezért ő nyilván sokkal több információt ismer az akkori ügymenetről. Bagdy Gábor pedig tagja a bizottságnak, így nyugodtan bárki által kérdezhető, ahogy tapasztalatai alapján kérdezni is tud. A valódi kérdés azonban az, ki áll a fővárosi vagyonkezelő igazgatója, Barts Balázs felett, akivel a felvételek szerint Bajnai egyeztetett.”

Nem biztos, hogy erre a kérdésre a vizsgálóbizottság a baloldali tagok elterelő műveletei miatt választ fog kapni, ám ettől még fény derülhet a személyre, hiszen a jóval nagyobb felhatalmazással rendelkező Nemzeti Nyomozó Iroda eddig tizennégy feljelentés alapján indította meg a vizsgálatokat. A rendőrség jelenleg befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, bár néhány feljelentést célszerűségből egyesített.

Kapcsolódó írásaink

Bajnai Gordon amerikai kapcsolatai

ĀA Városháza-ügy legújabb felvételén Bajnai Gordon bizalmasa cáfolja Karácsony Gergely állításait, baloldali kapcsolataival henceg és Soros György befolyását taglalja