Belföld

A kormány 2010 óta a háromszorosára növelte az iskolák támogatását

A kormány háromszorosára növelte az alap- és a középfokú oktatási intézmények támogatását 2010 óta - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken szerdán.

A kormány 2010 óta a háromszorosára növelte az iskolák támogatását
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára
Fotó: MTI/Varga György

Soltész Miklós a Szent Anna Katolikus Általános Iskola új tornatermének, valamit felújított és kibővített intézményrészének átadásán kijelentette: minden olyan fejlesztés, amely megilleti az önkormányzati, állami fenntartású iskolákat, megilleti az egyházi intézményeket is.

Rendezték a pedagógusoktól 2010 előtt méltatlanul elvett egyhavi bér problémáját, ahogy a gazdasági helyzet engedte megtörtént egy ötvenszázalékos béremelés, amit egy tízszázalékos követett - emlékeztetett. Jövőre pedig egy újabb tízszázalékos emelés következhet majd - hangoztatta Soltész Miklós, hozzátéve: a 2022-es választási győzelem esetén egy nagyobb bérrendezés következhet a pedagógusok számára.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen arról beszélt, minden ilyen fejlesztés azt üzeni a társadalomnak, hogy a kormány a jövőben gondolkodik.

A tornatermet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök szentelte fel és áldotta meg.

A nyírteleki iskola felújítása a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye saját költségvetéséből valósult meg, mintegy 450 millió forint értékben.

Kapcsolódó írásaink