Belföld

Orbán Viktor: Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Véget ért a megbeszélés az Idősügyi Tanács tagjaival. Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán közzétett videójában.

Orbán Viktor: Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
Orbán Viktor kormányfő aláírja a 13. havi nyugdíj kifizetéséről szóló rendeletet, mellette Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, az Idősek Tanácsa alelnöke (j2) és az Idősek Tanácsának tagjai a Karmelita kolostorban
Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiro

A gazdaságot sikerült visszaterelni arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt járt, a gazdaság jól teljesít - jegyezte meg a kormányfő.

Idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta az addig soha nem látott mértékű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de a kormány itt nem szeretne megállni - mondta.

Objektum doboz

Jövő év januárjától a korábban tervezett 3 százalék helyett, 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat, valamint visszavezetik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk - tette hozzá a miniszterelnök.

Az erről szóló rendeletet kedden alá is írták.

Objektum doboz

Novák Katalin: 150 ezer fővel többen kapják meg ezt a járandóságot, mint amennyien a baloldali kormány idején

Jövőre teljes 13. havi nyugdíjat, illetve ellátást kapnak a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők! - írta közösségi oldalán Novák Katalin. A családért felelős tárca nélküli miniszter hozzátette: jó hír, hogy a jogosultak körét bővíteni tudták, így 150 ezer fővel többen kapják meg ezt a járandóságot, mint amennyien a baloldali kormány idején.

Novák Katalin azt írta a Facebookon, hogy jövőre teljes 13. havi nyugdíjat, illetve ellátást kapnak a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők.

Miniszterelnök úr az Idősek Tanácsa tagjainak jelenlétében írta alá a kormányrendeletet, így a baloldal által 2009-ben elvett juttatást most csaknem 2,5 millióan kapják vissza a jobboldali kormánytól - írta, majd hozzátette: jó hír, hogy a jogosultak körét bővíteni tudták,

Így 150 ezer fővel többen kapják meg ezt a járandóságot, mint amennyien a baloldali kormány idején.

Objektum doboz

Novák Katalin közölte, hogy kinek jár a 13. havi nyugdíj: Mindenkinek, aki az előző év legalább egy napján nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesült: öregségi nyugdíjban, özvegyi nyugdíjban, árvaellátásban, megváltozott munkaképességűek ellátásaiban, fogyatékossági támogatásban és vakok személyi járadékában, és egyéb ellátásban részesülők, pl. szolgálati járandóság, rokkantsági járadék stb.

Kiemelte azt is, hogy jó hír, hogy a 13. havi nyugdíjnak nincs felső összeghatára. A 13. havi nyugdíjat februárban a januárban 5 százalékkal megemelt nyugdíjak, ellátások alapján kapják meg a jogosultak.

Kapcsolódó írásaink