Belföld

Dömötör Csaba: Összetartozunk

2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában - emlékeztetett legfrissebb Facebook-posztjában Dömötör Csaba annak kapcsán, hogy 17 éve zajlott a rossz emlékű, a kettős állampolgárságra vonatkozó népszavazás, amikor a baloldal rárontott a nemzetre.

Dömötör Csaba: Összetartozunk
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiemelte: a kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét, az elmúlt években több, mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot.

A külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket.

Objektum doboz

Dömötör Csaba tudatta: a miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz, arra kéri őket, hogy jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson.

„A kormányfő levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges. Levelében a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra” - tudatta Dömötör Csaba, hozzátéve: Orbán Viktor levelét a következő hetekben kézbesítik.

„Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk” - zárta bejegyzését Dömötör Csaba.

Kapcsolódó írásaink

Magyarország maradjon magyar ország

ĀPotápi Árpád János: A baloldal célja soha nem a nemzet megerősítése volt, ma sem az – ők egészen más érdekeket, más urakat szolgálnak