Belföld

Éjjel-nappal csak a munka

Jakab Péter előbújt egy lakásból, ahol kabinetfőnöke szerint nem is tartózkodott, majd induláskor még megfenyegette az őt leleplező újságírókat

Bravúros akcióval próbálták „kimenteni” Jakab Pétert kabinetfőnöke lakásából: előbb valaki elvitte az ottlétére utaló autó­ját, majd érte jött egy másik kocsi, hogy fölvegye.

Éjjel-nappal csak a munka
Fél napot kellett várniaa szabadulására, de nem volt benne sok köszönet
Fotó: MH/Purger Tamás

Sztahanovi munkatempó uralkodhat a Jobbikban, ha a pártvezető és a kabinetfőnöke képesek folyamatosan átdolgozni egész éjszakákat – utalt Jakab Péter hétfői reagálására a Bors, miután a lap kiderítette, hogy a párt első embere ismét Molnár Enikőnél töltötte az éjszakát. Néhány nappal ezelőtti sajtóhír, hogy a Jobbik-vezér korántsem csak családtagjai tulajdona révén érdekelt különféle kelenföldi lakásokban.

Kocsija vasárnapról hétfőre virradóra, ahogy hónapok óta számos alkalommal, most is ott állt kabinetfőnöke otthona előtt Budapesten, a XI. kerületi Csóka utcában, a ház bejáratától nem messze. Jakab Péter hétfő reggel minden bizonnyal értesült arról, hogy a Bors megtalálta a szóban forgó lakást, ezért a jelek szerint Molnár Enikőt küldte le az utcára, hogy körülnézzen, várják-e újságírók a ház bejáratánál. Várták.

A Bors oldalára feltöltött videó szerint Molnár Enikő kissé idegesen, cigarettázva sétálgatott, az újságírók Jakab Péter hollétét firta­tó kérdésére pedig mindannyiszor nemmel reagált, tagadva, hogy a pártelnök a lakásban tartózkodna. Pedig az autója még mindig ott állt a bejárathoz közel. Ez utóbbi ellentmondás gordiuszi csomóját végül egy ismeretlen férfi vágta át, aki több óra elteltével, már kora délután egyszerűen elvitte a járművet ház elől.

Újabb órák múltak el, Molnár Enikő eközben a lakás előtti gangról figyelte az utcát, továbbra is cigarettázva, fel-alá járkálva. Ahogy később kiderült, azt figyelte, mikor érkezik meg a bujkáló pártelnököt a lakásból kimenekítő autó. Amikor a kocsi megjött, Jakab is végre felbukkant, arcán kissé erőltetett mosollyal kilépett a lakásból. Lesietett, és szokásos stílusában fenyegetőzve kilépett a kapun, de szemmel láthatóan kényelmetlenül érezte magát. Menet közben a hozzá forduló újságírókat előbb megfenyegette.

„Önök ezért még fizetni fognak” – mondta, majd arra a kérdésre, hogy éjszaka is dolgozni jár-e föl ebbe a lakásba, azt válaszolta: „Akkor dolgozok, amikor munka van, ezért fizetnek a választók.” A videó egyik szürreálisnak tetsző momentuma, hogy mindezt közben a kabinetfőnök, Molnár Enikő is dokumentálta telefonjával. „A bíróságon találkozunk, és a bíróságon minden ki fog derülni, önöknek ez drága lesz” – mondta Jakab Péter búcsú helyett, még az autóból kiszólva a Bors munkatársainak.

A Bors újságírói korábban tanúi voltak annak is, hogy a pártelnök sofőrje reggelente a Csóka utcába jön Jakabért és kabinetfőnökéért. Az ezt hírül adó cikkekre reagálva Jakab Péter a tegnapihoz hasonlóan perrel fenyegetőzve tagadta, hogy viszonya volna Molnár Enikővel. Mindebből tehát az is következik, hogy az együtt töltött éjszakákra vonatkozóan a közvéleménynek egyelőre be kell érnie a szürkébb magyarázattal, miszerint dolgoztak. Az viszont mégis csak furcsa, hogy ennyi, munkával töltött éjszakának alig mutatkozik eredménye a Jobbik működésében.

Kapcsolódó írásaink