Belföld

A szociális ágazatban dolgozók bére is jelentősen emelkedik

A kormány 20 százalékkal növeli a szociális ágazatban dolgozók fizetését - erről rakott ki képet Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

A szociális ágazatban dolgozók bére is jelentősen emelkedik
Magyarország előre megy, nem hátra! - írta Orbán Viktor a közösségi oldalán
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A bejegyzés egy újabb kép a Magyarország előre megy, nem hátra! sorozatban. Ebben a bejegyzésben azt emeli ki a kormányfő, hogy 20 százalékos fizetésemelést kapnak a szociális ágazat dolgozói.

Objektum doboz

Ahogy korábban megírtuk: a kormány októberi bejelentése értelmében 2022. január elsejétől 20 százalék béremelésre számíthatnak a szociális szektorban dolgozók. Ez azt jelenti, hogy 2010-hez képest csaknem háromszorosára nő jövőre a szociális dolgozók bére.

A magyar kormány továbbá az elmúlt tíz évben kiemelt feladataként kezelte a szociális munka népszerűsítését és a szociális szektorban dolgozók hivatásának elismerését. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy szociális területen az átlagbér 2010-ben 137 372 forint volt, az idei esztendőben pedig 306 073 forintra emelkedett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom