Belföld

Budai Gyula feljelentést tett egy gyanús ingatlaneladás ügyében

Elkészült az a büntető feljelentés, amely a Budapest XI.kerület Rimaszombati út 2-4 alatti ingatlan tervezett eladására vonatkozik - jelentette be Facebook-bejegyzésében hétfőn Budai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője.

Budai Gyula feljelentést tett egy gyanús ingatlaneladás ügyében
A főpolgármester helyettesének markát busás összeg ütötte volna
Fotó: MH/Katona László

Budai Gyula Karácsony Gergelyhez címezve szavait emlékeztetett: arról az ingatlanról van szó, amelyről a pénteken nyilvánosságra került hangfelvételen beszélnek, és amelyet 5.2 milliárd forintért árult a senki által nem ismert Berki Zsolt, illetve amelyből a 10 százalékos jutalékos rendszer alapján, 520 millió forintot, azaz ötszázhúsz milliót jutattak volna vissza Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek

„Na, ezért kell korán kelni minden nap, főpolgármester úr, és akkor nem kell buszsávot használni!” - írta Budai.

Objektum doboz

A fideszes képviselő az Országgyűlés hétfői ülésén is foglalkozott a témával: arról érdeklődött, milyen fővárosi ingatlanügyekben indultak nyomozások. Arról beszélt: hiába állítja Karácsony Gergely főpolgármester, hogy nem született döntés a Városháza műemlék épületének eladásáról, egy nyilvánosságra került dokumentum szerint egy ügynökséget megbíztak az eladással.

A baloldali fővárosi ingatlanmutyi itt még nem állt meg - tette hozzá, jelezve, két másik ingatlan is „gyanús módon cserélt gazdát”. Lehetne sorolni, hogy mi mindent herdáltak el botrányos kormányzásuk alatt, miközben a nemzeti kormány azon dolgozik, hogy mindezek visszakerüljenek az állam tulajdonába - mondta Budai Gyula.

Válaszában Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta: Magyarország demokratikus jogállam, ahol senki sem állat a törvények felett, a magyar rendőrség pedig minden törvényszegővel szemben határozottan fellép.

Közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál 11 ilyen büntetőeljárás van folyamatban, ám a Belügyminisztérium gyakorlata alapján további tájékoztatást nem adhat az ügyben.

Viszonválaszában a képviselő jelezte: ő a múlt héten négy, most pedig egy újabb ingatlan ügyében tett büntetőfeljelentést, és „van még bőven” ügy. Az államtitkár azt közölte, a rendőrség minden szükséges eljárást végrehajt, tevékenysége során pedig pártpolitikától és -befolyástól mentesen jár el.

Kapcsolódó írásaink