Belföld

„A fővárosnak nagyobb szüksége van a közösségi közlekedésre, mint Karácsony csatározásaira”

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Karácsony Gergely főpolgármester aláírta a fővárosi közösségi közlekedés kormányzati támogatásáról szóló megállapodást - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből. 

„A fővárosnak nagyobb szüksége van a közösségi közlekedésre, mint Karácsony csatározásaira”
A Fidesz szorgalmazta, hogy a főváros megkapja a kormányzati támogatást
Fotó: BKK

A főváros kormánypárti frakciója fontosnak tartja, hogy a koronavírus-járványban és a karácsony előtti időszakban ne kerüljön veszélybe a budapesti emberek mindennapi élete.

„Azért szorgalmaztuk, hogy létrejöjjön a kormány és a főváros közötti megállapodás, mert szerintünk a budapestieknek nagyobb szükségük van a közösségi közlekedés megfelelő működtetésére, mint arra, hogy Karácsony Gergely tovább folytathassa a politikai csatározását a kormánnyal” - írta a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja.

A megállapodás aláírása kapcsán Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a Facebookon közzétett bejegyzésében kiemelte: a fővárosi önkormányzatnak nagyobb részt kellene vállalni az agglomerációs közlekedés finanszírozásából.

„Az ITM a Budapesten közlekedő emberek érdekében véglegesítette a helyi közlekedés költségvetési támogatásának kifizetéséről szóló szerződést. A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója is a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette. A tárca, a városvezetéssel változatlanul fennálló nézetkülönbségeket félretéve, megoldást keresve teremtett alkalmat a személyes találkozóval az aláírásra” - mondta Schanda, kiemelve: tény, hogy minimális együttműködési hajlandóság esetén már hosszú hónapokkal ezelőtt rendezhette volna az ügyet a fővárosi önkormányzat.

„Üzengetésre és akciózásra pedig kizárólag a főpolgármesternek volt szüksége ahhoz, hogy a Városháza-gate botrányról elterelje a figyelmet. Arról, hogy a fővárosi önkormányzatban maffiajutalékos rendszer működik” - tette hozzá Schanda.

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink