Belföld

Etikai eljárás indulhat Jakabék ellen

Korlátoznák a pártelnök jogait, Molnár Enikő „tagtársat” pedig szigorú megrovásban részesítenék

A Jobbik elnöke – a gyanú szerint – szeretői viszonyt alakított ki beosztottjával, ami oly mértékben felelőtlen magatartás, hogy veszélybe sodorja a párt hitelességét és jövőbeni eredményeit is – írta az újpesti alapszervezet két tagja, akik a párt etikai és fegyelmi bizottságához fordultak. Volner János pedig megállapította: kipukkadt a Jakab-lufi.

Etikai eljárás indulhat Jakabék ellen
A Jobbik-elnök kabinetfőnök-hölgye a munkagépes „melóssal” folytatott, elhíresült csörtének is meglehetősen hangos szereplője volt
Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala

Szabó Balázs és Veres András, a Jobbik újpesti alapszervezetének két tagja etikai vizsgálatot kezdeményezett Jakab Péter pártelnökkel és kabinetfőnökével, Molnár Enikővel szemben. A beadvány szerint a párttagság és az alapszervezetek körében már egy éve terjed az a szóbeszéd, hogy Jakab Péter és Molnár Enikő között a szoros munkakapcsolat mellett szexuális kapcsolat és élettársi viszony áll fenn.

Mint a kezdeményezők írják: problémás és jobbikoshoz méltatlan magatartás az, hogy Molnár Enikő tagtársunk szeretői viszonyt alakít ki a párt elnökével annak érdekében, hogy párton belüli befolyását, előrejutását és egyre nagyobb informális hatalmát biztosítsa.

Az újpesti jobbikosok megállapították: a Jobbik elnöke azzal, hogy – legalábbis a gyanú szerint – szeretői viszonyt alakított ki beosztottjával, oly mértékben felelőtlen magatartást követett el, amely veszélybe sodorta a párt hitelességét és jövőbeni eredményeit. Ezért szükségesnek tartják, hogy az ügyet az Etikai és Fegyelmi Bizottság vizsgálja ki, ahol tisztázható a kettejük közti kapcsolat jellege. A párt vezetői tudni akarják, hogy magánügy, vagy a közösséget és választókat is érintő politikai ügy-e az, hogy a párt elnöke házasságon kívüli kapcsolatot tart fenn? Továbbá azt is, hogy a Jakab Péter és Molnár Enikő közötti szeretői/élettársi kapcsolat veszélyezteti-e a párt integritását, hitelességét, jövőbeni sikereit?

Úgy vélik, ennek keretében szükséges tisztázni, ki a tulajdonosa, és ki bérli az ügyben felmerült Csóka utcai lakást, és kitől, milyen jogcímen, mióta, mennyiért bérlik azt? Miért költi a Jobbik pártalapítványa a párt és a közösség pénzét a pártelnök szeretőjének lakására? Tisztázandónak tartják, hogy Jakab Péteren és Molnár Enikőn kívül kik és milyen célra használták az ingatlant az elmúlt hónapokban?

Felvetették: tárja fel az etikai bizottság, miért tölti rendszeresen éjszakáit Jakab Péter Molnár Enikő „munkalakásán” akkor, amikor a Csóka utcai lakástól néhány perc távolságra, a Fraknó utcában saját, bérelt lakása van? Különösen súlyosnak tartják erkölcsi szempontból, hogy Jakab Péter és eltitkolt élettársa is három-három gyermek szülei, s hogy a közvéleményt megtévesztve látszólag mindketten családban élnek. Ha a vádak bebizonyosodnak az eljárás kezdeményezői Jakab Péter esetében elnöki jogainak korlátozását, élettársa, a párt kabinetfőnöke esetében pedig szigorú megrovást tartanak indokoltnak.

Molnár Enikő néhány éve még a Jobbik Ifjúsági Tagozata család- és gyermekvállalási kampányának egyik arca volt – írta meg a PestiSrácok, és egy 2015-ös, „Anyaság, Boldogság, Öröm” feliratú plakátot is közzé tett, amelyen a Jobbik mai kabinetvezetője huszonnégy évesen éppen a második gyermekét várta. A Barikádban és az Alfahíren megjelent pocakos képen az akkor hét hónapos kislányával pózolt az édesanya, és büszkén beszélt példaértékű családjáról. Határozott véleményét is kifejtette arról, hogy egy gyermeknek anyára és apára van szüksége, amit semmilyen pénzzel, vagyonnal nem lehet pótolni.

Volner János volt jobbikus politikus a Pesti TV-ben úgy fogalmazott: Jakab Péter egy proli-showra szerződtetett karakterszínész, ám csak egyfajta szerepet tud eljátszani: a dühös proletárt, ezt alakítja. A Volner Párt elnöke egyértelműnek tartja, hogy a magánéleti botrányok Jakab közvetlen közeléből szivárognak ki, szerinte már a jobbikosok is rájöttek, hogy kipukkadt a „Jakab-lufi”.

Kapcsolódó írásaink

Éjjel-nappal csak a munka

ĀJakab Péter előbújt egy lakásból, ahol kabinetfőnöke szerint nem is tartózkodott, majd induláskor még megfenyegette az őt leleplező újságírókat