Belföld

Az országgyűlési választással egyidőben tartható gyermekvédelmi népszavazás

Magas részvételre számít az országgyűlési választással egyidőben tartható gyermekvédelmi népszavazáson a Volner Párt elnöke, aki szerint ezzel a magyar nép egyértelmű üzenetet tud küldeni Brüsszelnek a gyermekvédelemmel kapcsolatban.

Az országgyűlési választással egyidőben tartható gyermekvédelmi népszavazás
A kormány politikájáról, az oktatás helyzetéről és a gazdasági döntésekről beszéltek képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Volner János szerdán azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés elfogadta az egyes választási tárgyú törvényeket módosító javaslatát és lehetővé tette, hogy az országgyűlési választással azonos napon megtartható legyen az országos népszavazás is, elmondta: Szabó Tímea (Párbeszéd) is benyújtott egy hasonló tartalmú javaslatot, azaz a kormánypárti és ellenzéki képviselők egyaránt jó ötletnek tartják, hogy az országgyűlési választással egy napon megrendezhetőek legyenek a népszavazások.

Mint mondta, egy-egy népszavazás  költsége meghaladja a hatmilliárd forintot, így - mivel az ellenzéknek és a kormánynak is van folyamatban népszavazási kezdeményezése - 12 milliárd forintot lehet megspórolni.

A politikus felidézte: hónapokkal ezelőtt vállalta, hogy mindent elkövet a kormány gyermekvédelmi népszavazásának a sikeréért. „Meggyőződésem, hogy a gyermekeinket a liberálisok által erőltetett szexuális propagandától mindenképpen meg kell védenünk” - fogalmazott.

Volner János szerint ha egy napon lehet megrendezni a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást az országgyűlési választással, akkor „nagyon sok ember el fog menni és szavazni fog a gyermekek megvédésre”. Úgy vélte, „ezzel egyértelmű üzenetet küldhetünk majd a brüsszeli politikusoknak, akik az LMBTQ-lobbit erőltetik, hogy Magyarországon stop van a gyermekek oktatási intézményeinél, óvodáinál, nem engedjük be az LMBTQ-aktivistákat továbbra sem”.

Emlékeztetett: „a baloldal és a brüsszeli bürokraták” támadást intéztek Magyarország ellen, kifogásolva a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit. Hozzátette: a kormány a legdemokratikusabb módon a választópolgárokhoz fordul a gyermekvédelem kérdésében és népszavazáson kérdezi meg a választókat. Volner János szerint a népszavazás demokratikus válasz lesz Brüsszelnek.

„Meggyőződésem, hogy elsöprő többséggel fogja a magyar társadalom támogatni a kormány gyermekvédelmi törekvéseit és Brüsszelnek le fogjuk törni a szarvát ebben a kérdésben” - fogalmazott. Volner János legalább 3-4 millió közötti szavazatra számít a gyermekvédelmi népszavazáson, de reményei szerint akár a négymilliót is meg fogja haladni a gyermekvédelmi törekvéseket támogató voksok száma.

Kapcsolódó írásaink