Belföld

Jól sikerült a gyurcsányi továbbképzés

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje lemigránsozta a határon túli magyarokat, majd kitiltotta közösségi oldaláról az ezt szóvá tevőket

A rezsicsökkentés eltörlése mellett a sajtószabadságot is felszámolná Márki-Zay Péter, aki egy jobboldali publicistát és egy politikai elemzőt máris kitiltott az oldaláról.

Jól sikerült a gyurcsányi továbbképzés
A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter eltörölné a rezsicsökkentést, és felszámolná a sajtószabadságot
Fotó: MH/Purger Tamás

Az elmúlt hétvégén azt bizonyította a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, hogy nem bírja a kritikát, illetve a szembesítést saját korábbi nyilatkozataival, és rosszul tűri azt is, ha a jobboldalt támogató közszereplők kommentelni merészelnek a közösségi oldalán. Márki-Zay először a Hír Tv publicistáját, Trombitás Kristófot tiltotta ki az oldaláról, majd ezt követően Deák Dánielt, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjét is.

„Akik a leginkább hivatkoznak a szólás­szabadságra, azoknak fontosabb a legkevésbé” – fogalmazott Trombitás. Hozzátette: „Többek között Szabó Tímea és Gyurcsány Ferenc is ugyanígy tett korábban. „Lemigránsozta a határon túl élő magyarokat, nemzettestvéreinket. Jól sikerült ez a gyurcsányi továbbképzés, nem? Micsoda eredeti, rendes jobboldali gondolatok!” – tette hozzá Trombitás.

Deák Dániel Facebook-oldalán osztotta meg, hogy Márki-Zay Péter letiltotta őt a közösségi oldaláról. „Ennyit a baloldali demokráciafelfogásról: miután a kommentem több lájkot kapott, mint a videója, Márki-Zay Péter letiltott a Facebook-oldaláról!” – írta a politikai elemző. A hozzászólásban, amiért a baloldali miniszterelnök-jelölt a tiltás mellett döntött, Deák azt sérelmezte, hogy Márki-Zay a határon túli magyarokat nevezte migránsoknak.

Mint fogalmazott: „Nekem a kárpátaljai magyarok nem számítanak (idegen kultúrájú) illegális migránsnak, hanem nemzettársaim, akiket sok szeretettel látok a határainkon belül, ha szeretnének idetelepedni a rossz ukrajnai állapotok miatt. A kormány 2015-ben Európán belül az elsők között mondta ki, hogy az illegális bevándorlás rossz, kerítést is épített a határra, amiért rengetegen támadták hazánkat. Ezek után azt mondani, hogy valójában a Fidesz a bevándorláspárti és nem a baloldal, amely 2015-ben minden bevándorlásellenes intézkedést támadott, olyan, mintha a fehérről akarná bebizonyítani, hogy az valójában fekete. Nem nagyon fog menni!” – fejtette ki az elemző.

Márki-Zay Péter eltörölné a rezsicsökkentést, ha a jövő évi választások után kormányra kerülne. Erre hívta fel a figyelmet a Fidelitas legújabb videója. Illés Boglárka, a szervezet elnöke szerint ezt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének több korábbi kijelentése is bizonyítja. A politikus úgy látja, Márki-Zay Péter hatalomra jutása esetén az embereknek ugyanazokra a megszorításokra kellene számítaniuk, mint amelyek a Gyurcsány-kormány tevékenységét jellemezték.

A Gyurcsány–Márki-Zay-féle bal-oldal az energiatakarékosságra ösztönzésre hivatkozva eltörölné azt az üzleti modellt, amely a lakosság számára lehetővé tette Európa legalacsonyabb rezsijét, és éves szinten négyszázezer forinttal növelné a háztartások terheit. A rezsicsökkentés eredményeként az Orbán-kormány három lépésben huszonöt százalékkal mérsékelte a lakossági áram, gáz és távfűtés árát.

Ahhoz, hogy fenntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, érezni kell az energiaár-növekedést – vélekedett Márki-Zay Péter október 14-én a Gyurcsánynéval folytatott előválasztási álvitán.

Kapcsolódó írásaink