Belföld

Színészházaspár és katolikus pap kapta a Kopp–Skrabski-díjat

Pál Ferenc katolikus pap és a Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter színészházaspár kapta idén – mások mellett – a Kopp–Skrabski-díjat.

Színészházaspár  és katolikus pap kapta  a Kopp–Skrabski-díjat
Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter színészházaspár kapta idén – mások mellett – a Kopp–Skrabski-díjat
Fotó: szinhaz.org

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom díjaival azoknak a munkáját, életútját ismerik el, akik mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein, ahogy azt a díj névadói, az orvos-szociológus házaspár, Kopp Mária pszichológus és Skrabski Árpád mérnök, szociológus tették. Pál Ferenc (Feri aty) a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének tanáraként lelkigondozói, mentálhigiénés, családtudományi szakon is tanít, az általa létrehozott mentálhigiénés szolgálatot teljesítő alapítvány évente több száz programot szervez. A méltatás szerint Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter társak a szakmában és a magánéletben, több mint harminc éve házasok, egyszerre mutatnak példát a munka és a magánélet szétválasztása és összeegyeztetése terén.

A civil szervezet idén először tudományos elismeréseket is odaítélt, ezzel tisztelegve a névadók társadalomkutatói munkássága előtt. A díjat a 35 év felettiek kategóriájában Túry Ferenc pszichiáter, pszichológus és Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja kapta. A 35 évnél fiatalabbak között Sváb-Repponi Felícia jogászt díjazták.

Kapcsolódó írásaink