Belföld

Újabb pozíciót kapott Gyurcsány volt államtitkára Karácsonytól

Karácsony Gergely a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ igazgatósági tanácsába ajánlja főtanácsadóját, a nemrég elbukó kampányfőnökét, Gyurcsány Ferenc államtitkárát.

Újabb pozíciót kapott Gyurcsány volt államtitkára Karácsonytól
Gál J. Zoltán
Fotó: MH

Újabb posztot kapott Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely főtanácsadója Budapesten. Szerdán került a Fővárosi Közgyűlés elé az a főpolgármester nevével fémjelzett javaslat, amely szerint az MSZP egykori országgyűlési képviselője, Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkára a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) igazgatósági tagja lett.

Gál J. Zoltán megbízatása a kontraktus alapján 2021. október 28-tól 2024. november 15-ig, tehát a következő önkormányzati választásokig tart. 

A Főváros Közgyűlés tiszteletdíjként a legkisebb munkabér összegének kétszeresében állapítja meg, azaz, Gál J. Zoltán havi 438 000 forintot kap. (Ez az összeg jövőre a garantált bérminimum emelkedése miatt 520 000 forintra emelkedik).

Gál J. édesapja, az idősebb Gál Zoltán, korábbi házelnök, kifejezetten jó kapcsolatot ápolt többek között Apró Piroskával (Gyurcsány anyósával) is, aki a '90-es években informálisan sok szálat mozgatott a baloldalon. Így Gál beajánlotta fiát Apró Piroskához, és lányához, Gyurcsány Ferenc feleségéhez. Így alapozta meg politikai karrierjét Gál J. Zoltán.

„Megunta ezt a munkát, vagy pedig folytatja a városvezetést?”

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője napirend előtt korábban azt kérdezte, hogyan képzeli el a főváros következő három évét. Két év telt el azzal, hogy Karácsony kampányt folytatott azért, hogy jövőre ő legyen a miniszterelnök-jelölt a baloldalon, de ez nem sikerült - tette hozzá. Láng rámutatott arra, hogy Karácsony egy legutóbbi nyilatkozatában sem említette, hogy Budapesten teendői lennének. Megunta ezt a munkát, vagy pedig folytatja a városvezetést?  Láng azt is megkérdezte Karácsonytól, hogyan értette a fideszes szavazók eltüntetését.

Karácsony minderre azt válaszolta, hogy amíg olyan jobboldal van hatalmon, amilyen, addig nem lesz alkotmányos béke. A főpolgármester megismételte azt a fake newst, hogy a kormány célja a főváros kivéreztetése - tudósított róla az Origo.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom