Belföld

Angolul is megjelenik Orbán Balázs könyve

A héten angol nyelven is megjelenik Orbán Balázs könyve, az itthon egy évvel ezelőtt bemutatott „A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye”.

Angolul is megjelenik Orbán Balázs könyve
Orbán Balázs: A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye
Fotó: MH

A hírről maga a szerző, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára számolt be a Facebook-oldalán.

Ahogy bejegyzésében Orbán Balázs felidézi: a könyv arra vállalkozik, hogy feltárja a magyar stratégiaalkotás mögött meghúzódó elveket és szempontrendszert, s ezek segítségével felrajzolja a mindenkori magyar stratégiaalkotás sarokpontjait.

A szerző szerint a könyv iránti érdeklődés újabb bizonyíték arra, hogy Magyarország érdekes ország, amelyet az utóbbi időben rendkívüli nemzetközi figyelem övez.

A kötet ajánlását Tucker Carlson, az Egyesült Államok egyik legmeghatározóbb konzervatív médiaszemélyisége és kommentátora; Rod Dreher újságíró, a ,,Szent Benedek válaszútján” című könyv szerzője; Tibor Fischer magyar származású díjnyertes angol író; Ryszard Legutko lengyel filozófus, Európai parlamenti képviselő; valamint John O’Sullivan, a Danube Institute elnöke, Margaret Thatcher egykori tanácsadója jegyzi.

A könyvbemutatóra az Egyesült Államokban kerül sor, The American Conservative és a Center for Study of Statemanship szervezésében. Az eseményt panelbeszélgetés követi, amelyen Sohrab Ahmari amerikai konzervatív gondolkodó, Helen Andrews politikai kommentátor és író, valamint Daniel McCarthyval, a The Intercollegiate Studies Institute alelnöke vesznek részt.

Kapcsolódó írásaink