Belföld

Márki-Zay Péter beismerte, hogy beengedné a migránsokat

Ugyanott folytatja, ahol Karácsony Gergely abbahagyta: Márki-Zay Péter is megesküdött a CNN-en, hogy bevándorláspárti álláspontot fog képviselni. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Karácsony támogatottságának összeomlása miatt csupán egy szerepcsere történt, de minden más maradt a régi - írja Facebook-bejegyzésében Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Márki-Zay Péter beismerte, hogy beengedné a migránsokat
Márki-Zay Péter eredményváró eseményén 2021. október 17-én
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony Gergely még baloldali miniszterelnök-jelöltként augusztusban a német Die Zeitnak azt nyilatkozta: „a menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk, és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra”, mert „ezzel nem tudunk választást nyerni” - emlékeztet Deák.

Most Márki-Zay Péter, újdonsült baloldali miniszterelnök-jelöltként a CNN-nek az alábbiakat mondta: „amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk” - idéz a botrányos Márki-Zay-interjúból.

Karácsony bukása után tehát Márki-Zay Péter is világossá tette a globális baloldal számára, hogy bevándorláspárti álláspontot fog képviselni. Gyurcsány Ferenc örülhet: a szerepcsere nem változtat az eredeti forgatókönyvön - summáz Deák Dániel.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Baloldali tangó, gúzsba kötve

ĀTölgyessy Péter alkotmányjogász, az SZDSZ egykori elnöke abszurdnak nevezte Márki-Zay Péter elképzeléseit az Alaptörvény felfüggesztéséről