Belföld

Baloldali kézfogás: Márki-Zay nem akart Gyurcsánnyal a nyilvánosság elé állni

Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc kedden ültek le kezet fogni a paktumra. Kép nem készült, a régi indexesek új blogja, a Telex nem reklámozta, de akkor honnan lehet tudni? Gyurcsány maga osztotta meg a Facebook-oldalán, erről ír Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Baloldali kézfogás: Márki-Zay nem akart Gyurcsánnyal a nyilvánosság elé állni
Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc ma ültek le kezet fogni a paktumra
Fotó: Facebook/Deák Dániel

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – derült ki a DK-elnök Facebook-bejegyzéséből.

A baloldal meghatározó vezetője közölte: „Valójában nem kellene hírértékűnek lennie annak, hogy leültünk tárgyalni Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével. De most más helyzet van. Most ez hír sokaknak. Hír, hogy a jelölt és a DK elnöke leült tárgyalni. [...] Semmi falrengető nem történt, arról beszéltünk, hogy mit kell tennünk, hogy közösen leváltsuk a kormányt.”

Deák Dániel írásában emlékeztet rá: június 7-én a Népszavának még azt mondta Márki-Zay, hogy „a pártok továbbra is próbálnak kisiklani az előválasztás alól egy csomó helyen, és a nyílt demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban előre lezsírozni az eredményt.”

„Erre fel most mit csinál? Füstös szobában zsírozzák le Gyurcsánnyal a paktum részleteit” - teszi hozzá Deák Dániel. Szerinte ez is jól mutatja, hogy Márki-Zay sem más, mint a többiek. Valójában ő is egy tipikus, képmutató, baloldali politikus.

Kapcsolódó írásaink