Belföld

Jelentéktelenné váltak a DK ellenfelei

Csak néhány napig osztotta meg a szocialista párt vezetését, hogy kit támogassanak a Gyurcsány-show-ban

Hiába reménykedtek a fővárosiak, hogy Karácsony Gergely miniszterelnökjelölti bukását követően talán végre nekiáll a hónapok óta elhanyagolt főpolgármesteri teendőinek, a baloldali politikus Márki-Zay Péter mellett korteskedve érzékenyíti a hallgatóságát.

Jelentéktelenné váltak a DK ellenfelei
Bár partvonalra került, a plakátok szerint még versenyben van Karácsony
Fotó: MH/Katona László

Mindezzel a bírósági pereskedést kockáztathatja a DK-val, hogy tisztázza, pontosan milyen sms-ekkel is zsarolta meg Gyurcsány Ferenc.

Csütörtökön ugyanis az derült ki, hogy a Gyurcsány család nem nyel le zokszó nélkül minden vádat, és a baloldali miniszterelnökjelölti vitában a Márki-Zay zsarolásról szóló állításait megerősítő tatabányai polgármester, Popovics Judit ellen becsületsértés miatt pert indít a város DK-s alpolgármestere, Lusztig Péter. Mindezt a DK korábbi szóvivője, az önelégült fényképei után hosszan pihentetett Gréczy Zsolt jelentette be. Gyurcsány ugyan Karácsonyt is az üzenetek nyilvánosságra hozatalával biztatta, ám mindez lapzártánkig nem történt meg, így pallósként lebeghet a per a főpolgármester feje felett.

Mély benyomásokat tehetett Tóth Bertalanra, a MSZP társelnökére a jelöltek szerdai vitája – az ország egyik legnézettebb tévéadója, az RTL Klub által szervezett és élőben közvetített társalgáson a DK-vezér felesége, Dobrev Klára és Márki-Zay is egyetértett abban, hogy a sajtószabadságot helyre kell állítani Magyarországon –, ezért a szocialista politikus csütörtökön délelőtt bejelentette, hogy Márki-Zay támogatását tartja kívánatosnak, és délutánra össze is rántott egy elnökségi ülést, amelyen tizenegyen támogatták az ötletét, és csupán hárman tartózkodtak.

Hatalmas fordulat ez azok után, hogy a másik társelnök, Kunhalmi Ágnes a megosztottságra hivatkozott, amikor néhány napja a párt állásfoglalásáról kérdezték, miközben többek között Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, Horváth Csaba zuglói polgármester, Gajda Péter kispesti polgármester, Nyőgéri Lajos, Pécs alpolgármestere, illet-ve Gőgös Zoltán, az MSZP volt elnökhelyettese korábban már Dobrevnek adta voksát.

Kapcsolódó írásaink