Belföld

Novák Katalin: Fontos szolgálat a szociális dolgozóké

Fontos szolgálat a szociális dolgozók nap mint nap végzett munkája, ezért döntött úgy a kormány, hogy januártól 20 százalékkal megemeli a bérüket - hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Székesfehérváron, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban tett látogatásán.

Novák Katalin: Fontos szolgálat a szociális dolgozóké
Balról jobbra: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Tisztl Henrik intézményvezető, Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselője a székesfehérvári Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban, ahová a miniszter ellátogatott 2021. október 11-én
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin azt mondta: az ágazatban dolgozó szakemberek az elmúlt másfél évben rendkívüli módon helytálltak, ezt is szeretnék megköszönni a béremeléssel.

Legyen szó idősgondozásról vagy gyermekvédelemről, olyan munkát végeznek, amellyel a családok egyben tartását, megerősítését, a családi problémák kezelését segítik - tette hozzá.

Novák Katalin az Alba Bástya 800 milliós beruházással felújított épületéről szólva megjegyezte: jó látni, hogy Székesfehérváron nemcsak a gazdaság erősödik, hanem a bajbajutottakra, a segítségre szorulókra is gondolnak, hiszen „egy közösség akkor lehet igazán erős, ha minden tagjára odafigyelnek”.     

A miniszter megemlítette, hogy a központban a gyermekek érdekeit szem előtt tartva segíthetnek a családoknak. Tizenhat különböző helyről költöztették egy helyre azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a városnak és környékének, az egész járásnak nyújtanak. Amikor a család- és gyermekjóléti központba jön egy család, mert problémákkal küzd, biztosan szakszerű segítséget kap - jelentette ki.

A székesfehérvári Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ 2021. október 11-én
A székesfehérvári Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ 2021. október 11-én
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester és Vargha Tamás a város fideszes országgyűlési képviselője is köszönetet mondott a szakembereknek az elmúlt másfél évben tanúsított helytállásukért. Büszkeségüknek adtak hangot a központ felújításával kapcsolatban, mivel - mint mondták - végre méltó környezetben segíthetnek a családoknak és a gyerekeknek.

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ több mint 700 millió forintos pályázati támogatással megújult új otthonát májusban vette birtokba. A 2000 négyzetméteres épület pincétől a padlásig megújult, megtörtént az akadálymentesítés és az energetikai korszerűsítés, valamint új eszközöket, bútorokat szereztek be.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom