Belföld

Az állami kórházak felújításához biztosítottak a források

Magyarország kormánya biztosítja az állami fenntartású, közfinanszírozott kórházak felújításával kapcsolatos beruházások második üteméhez a szükséges forrást. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kásler Miklós miniszter iránymutatásainak megfelelően kiemelten kezeli az Egészséges Budapest Programot: ezúttal 17 fővárosi székhelyű kórházat újítanak fel, amihez 60 milliárd forintot bocsátott rendelkezésre a kormány - áll az Emmi sajtóközleményében.

Az állami kórházak felújításához biztosítottak a források
Kásler Miklós
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

A projekt bővítése kilenc, már az első ütemben is szereplő kórházat érint, továbbá két új Pest megyei intézmény is, a váci Jávorszky Ödön Kórház és a kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is részt vesz a felújítási programban. Ezáltal az összes felújítandó alapterület 300 994 m2-re növekedett.

A felújítás során megtörténik a kijelölt esztétikailag kifogásolható épületek, épületrészek bontása valamint a recepciós pultok kialakításához szükséges alapinfrastúktúra kialakítása és biztosítása. Megvalósul a  műtők légtechnikai berendezéseinek felmérése, tisztítása, felújítása, szükség szerinti kialakítása - írják.

A nagyszabású állami kórház felújítás során kiépítik a kórházakban a WIFI hálózat működéséhez szükséges optikai gerinchálózatot is.

A kormány összesen 14,8 milliárd forint forrást biztosít a kórházfelújítási program második üteméhez.

Kapcsolódó írásaink